Akşener’den ‘kuponla ekmek’ yansısı: Devlet olmanın özelliği aç, açıkta insan bırakmamaktır

mudhaber

Aktif Üye
Bursa’da vatandaşa seslenen ÂLÂ Parti başkanı Meral Akşener, AKP’li belediye tarafınca ‘indirim kuponlu ekmek satışı’ başlatılmasına ait açıklamada bulundu. Akşener, “Devlet olmanın özelliği aç, açıkta insan bırakmamaktır. İstiklal Savaşı’nın olduğu senelerda, yanmış yıkılmış bir ülkede açıkta insan bırakmamak için uğraş gösterenlerin bugünkü evlatlarıysak elbette o bakılırsavi yerine getirmeliyiz” dedi. Ayrıyeten Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmiş senelerda “Ben siyasete bununla girdim” diyerek elindeki yüzüğü göstermesine de göndermede bulundu.

ÂLÂ Parti Genel Lideri Meral Akşener, Bursa programı kapsamında İnegöl ilçesindeki esnaf ziyaretindilk evvel kendisini bekleyen kalabalığa hitap etti.

20 Ocak 2020 tarihinden bugüne kent şehir, ilçe ilçe, esnaf esnaf gezdiğini belirten Akşener, Türkiye’de siyasetçilerin epeyce uzun vakittir komşuyu komşunun karşısına dikerek epey kolay oy aldığını söylemiş oldu.

Kaygılara üretilen tahliller üzerinden rekabet edilmesi durumunda vatandaşların kazanacağını savunan Akşener, “Şuculuk-buculuk üzerinden siz hengame ederken senin oğlum işsiz. meğer ayısı olanlar, dayısı olanlar en âlâ işlerde” dedi.

“HARAM OLSUN ZIKKIM OLSUN”

“5 maaş alan danışman var. 5 maaş alan danışman senin gibileri sokakta yıkıp tekmeliyor” diyen Akşener, şunları söylemiş oldu:

* olağan olarak haram olsun, zıkkım olsun. 314 bin lira maaş alan bakan yardımcısı var. Günahtır be günahtır! Sen emekli, en düşük maaşın 2500 lira oldu diye sevinirken 314 bin lira maaş alan bakan yardımcısı var. Haram olsun, zıkkım olsun.

* Senin çocuğun işsizliğe, taban fiyata mahkum edilmişken, el alemin çocukları ayısı olanlar dayısı olanlar 11 maaş alıyorlar. İşte bu harami tertibi ortadan kaldırabilmek için, gerçek kaygıları konuşabilmek için, bu gerçek sıkıntılar üzerinden sizin isminize rekabet yaratabilmek için esnaf esnaf geziyorum.

“AĞALARIN ALNINA KAZIYACAĞIZ”

Dükkanların ortasındaki müşterilerin esnaflar için velinimet olduğunu kaydeden Akşener, şu biçimde konuştu:

* Müşterisine hakaret etmez, müşterisine terörist demez, müşterisine hain demez. Ancak siyasetçi için seçmen velinimet olmaktan çıktı. Güzeline gitmeyen seçmene hain, terörist diyor. İşte o dükkanların ortasındaki esnafın ‘müşteri velinimettir’ dediği üzere, siyasetçi için de seçmen velinimet olmalıdır.

* Biz el ele verip bu harami nizamı bir arada yıkacağız. Helal oylarınızla sandıkta yıkacağız. ‘Seçmen velinimettir’i bütün ağaların alnına çakacağız. Herkes İnegöl’e gelip bir kamyon polis olmadan sizinle görüşecek.

* Siz bizi tartacaksınız, hangimiz size daha hakikat devalar üretmişse onu destekleyeceksiniz. Yapmaya çalıştığım şey seçmenin velinimet olmasıdır.

Besicinin, işsiz gencin, esnafın kaygılarına tahlil bulunması gerektiğini vurgulayan Akşener, “Çiftçilik bitti, tarım bitti. Savaş olan Ukrayna’dan çiçek yağı ithal ediliyor, ayıptır ayıp” tabirlerini kullandı.

VATANDAŞ ‘KUPONLA EKMEK VERİYORLAR’ DİYE HAYKIRDI, AKŞENER KARŞILIK VERDİ

Akşener, bir vatandaşın kuponla ekmek verildiğini söylemesi üzerine, “Diyorlarmış ki 5’ten daha sonra gelin. Günahtır, ayıptır. Devlet olmanın özelliği aç-açıkta insan bırakmamaktır. İstiklal Savaşı’nın olduğu senelerda, yanmış yıkılmış bir ülkede açıkta insan bırakmamak için uğraş gösterenlerin bugünkü evlatlarıysak elbette o nazaranvi yerine getirmeliyiz” açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN’A YÜZÜK GÖNDERMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmiş senelerda “Ben siyasete bununla girdim” diyerek elindeki yüzüğü göstermesine göndermede bulunan Akşener, kelamlarına şu biçimde devam etti:

* Yüzük sahibi ne yapıyor? Yüzün sahibi dünyanın en zenginleri ile aşık atıyor. Hey gidi hey! Bu yüzükten gemiciklere, bu yüzükten Hariri’nin cebine 24 milyar lira koymaya. Kimin parası, senin paran. Kimin parası, benim param sizin paranız.

* İşte onlara haram olsun, zıkkım olsun. elbette bu yanlışlıklar kimsenin yanında kar kalmayacak. Onun için demokrasi ile helal oylarınız ile bu harami sistemi birlikte bitireceğiz.