AÖL kayıt yenileme fiyatı ne kadar? Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme süreci nasıl yapılır?

mudhaber

Aktif Üye
Ulusal Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi (AÖL) kayıt yenileme süreçleri devam ediyor. Öğrencilik durumu “silik” yahut “donuk” olan öğrenciler de belirtilen tarihler içerisinde AÖL kayıt yenileme süreci gerçekleştirecek. Açık Öğretim Lisesi 2022-3 Periyodu birinci kayıt ve kayıt yenileme süreçleri 11 Nisan günü başlayıp 29 Nisan 2022 günü mesai bitiminde sona erecek. 2022 yılında bir devir için kayıt yenileme imtihan fiyat olarak 50 TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına; 5 TL olarak belirlendi.

Ulusal Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi (AÖL) kayıt yenileme süreçleri başladı. Açık Öğretim Lisesi 2021-2022 Periyodu 3. devir kayıt yenileme süreçleri 11 Nisan itibariyle başladı, 29 Nisan gününe kadar devam edecek. Öğrencilik durumu silik, donuk yahut faal olan öğrencilerimiz kayıt yenileme süreci yaptıracak. AÖL kayıt vilayet ve ilçelerde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlüklerinde yapılacak.

AÇIK LİSE KAYIT VE KAYIT YENİLEME NE VAKİT?

Açık Öğretim Lisesi 2022-3 Devri birinci kayıt ve kayıt yenileme süreçleri 11 Nisan günü başlayıp 29 Nisan 2022 günü mesai bitiminde sona erecektir.

AÖL KAYIT YENİLEME SÜREÇLERİ NASIL YAPILACAK?

01 Temmuz 2022 tarihlerinde yapılacak olan 3. Periyot imtihanlarına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı öğrencilerden, imtihanın yapıldığı birinci gün itibariyle on yedi (17) yaşını doldurmuş, on sekiz (18) yaşından gün almış olan öğrencilerimiz kayıt yenileme sürecini yaptırabilecektir.

Öğrencilik durumu silik, donuk yahut etkin olan öğrencilerimizden 30 Haziran 2005 ve daha evvelki doğumlular kayıt yenileme süreci yaptıracaktır. Kayıt yenileme sürecini yaptırmayanlar III. Periyot imtihanına katılamaz.

Öğrencilik durumu “ Silik, Donuk yahut Faal ” olan öğrencilerin kayıt yenileme imtihan fiyatını mutabakatlı bankalara yatırmış öğrencilerin kayıt yenileme süreçleri sistem tarafınca bir iş günü daha sonra otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerin kayıt yenileme süreçlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur.

KAYIT YENİLEME İMTİHAN BEDELİ NASIL YATIRILACAK?

Tüm ödeme kanallarından yapılacak ödemelerde adayların katılacağı ilgili imtihanın ismiyle fiyat yatırmaları gerekmektedir.

1- Kayıt yenileme imtihan fiyatını mutabakatlı bankaların ATM’lerinde yatırılmaktadır. ATM’lerden yatıracağınız fiyatın kesinlikle Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme imtihan fiyatı olarak yatırıldığına dikkat ediniz.

2- https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile kayıt yenileme imtihan fiyatını yatırabilirsiniz.

3- T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının internet bankacılığını kullanarak kayıt yenileme imtihan fiyatını yatırabilirsiniz.

Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen telefon numarasının mümkün olduğunca adaya ilişkin ve yanlışsız olması zaruridir.

AÖL KAYIT YENİLEME FİYATI NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme imtihan fiyatını ödemek zorundadır. 2022 yılında bir periyot için kayıt yenileme imtihan fiyat olarak 50 TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir. 50 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme İmtihan Fiyatı olarak mutabakatlı bankalara yatırılacak.

Kayıt yenileme süreçleri Açık Öğretim Lisesi Bilgi İdare Sistemi tarafınca otomatik olarak yapılmaktadır. Lakin kayıt yenileme sürecini halk eğitimi merkezi müdürlüğüne yaptıran öğrencilerimizden halk eğitimi merkezi müdürlüğünce makbuz karşılığında yahut banka hesap numarasına yatırtarak 5 TL kayıt yenileme imtihan fiyatı alacaktır. Öğrencilerimizin ikinci bir kez imtihan fiyatı ödememesi için bulunulan periyot ismine ödenmiş olan 5 TL kayıt yenileme İmtihan Fiyatı makbuzunu kesinlikle saklamaları ve yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Öğrenci, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) yahut Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden “MEB Takviye Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü” hesabına 50 TL ödeyecek ve dekontu koruma edecektir. (T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise Vilayet Göç Yönetimi Müdürlüklerinden alacakları yabancı kimlik numarası ile mutabakatlı bankalara müracaat edeceklerdir.)