‘Atatürkçü ve Alevi müdürü cezalandırdık’

mudhaber

Aktif Üye
Ulusal Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu’ndaki bakanlık başmüfettişi, ‘Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Alevi’ okul müdürünü bakılırsavden almak için sicilini bozduklarını içeren yazışmayı, kazara 20 kişilik müfettiş kümesine gönderdi. Savcılık MEB’de, ‘terör’ soruşturması başlattı…

Skandal,
İstanbul Kadıköy Neriman İrfan Akça Mesleksel Eğitim Merkezi Okul Müdürü Metin Bila hakkında misyondan alma gayeli soruşturma açılmasıyla ortaya çıktı. MEB Başmüfettişi Mehmet Ali Özkaya’nın İstanbul MEM Maarif Müfettişleri Koordinatörü Ayşegül Ekizceli’ye iletilmek üzere Maarif Müfettişi Semra Erdem’e yazdığı ‘meb’ uzantılı resmi e-posta, ezkaza Teftiş Heyeti’ndeki 20 müfettişe gönderilince Atatürkçü Müdür Bila hakkında kurulan kumpas ortaya çıktı.

“MÜDÜR aslına bakarsan ALEVİ!”

Başmüfettiş Özkaya’nın ‘meb.gov.tr’ resmi uzantılı mailinden Müfettiş Erdem’e giden e-postada, “Metin (Bila) Bey’in idareciliğinin sonlandırılması için elimizden geleni yaptık. aslına bakarsanız, kendisi Aleviymiş bunu da gizleme gereği duymamış. Topluluğumuza uygun olmadığı aşikâr. Müdür Yardımcısı Cemile (Samancı) Hanım için mecburen aylıktan kesme cezası teklif ettik. Bilhassa eşinin ‘hizmete hareketine’ katkılarından biz de haberdarız. Ancak bunu mevcut kaideler niçiniyle fazlaca dillendirmemek lazım. Muhtemel itirazlarda işin bundan daha sonraki kısmı sizde artık. Ayşe (İstanbul Maarif Müfettişleri Lideri Ayşegül Ekizceli) Hanım’a iletirsiniz. Allah’a emanet olunuz” denildi.

SAVCILIK SORUŞTURMASI

‘meb’ uzantılı resmi e-postayı nazarann müfettişler durumu Bakanlığa ve Müdür Metin Bila’ya iletti. Bila, “Konu: Bakanlık Başmüfettişi Mehmet Ali Özkaya ve Semra Erdem’in terörist olduğu iddiası” diyerek, resmi dilekçe yazdı. Kadıköy MEM’ne, İstanbul MEM’ne, CİMER’e başvurup, Cumhuriyet Savcılığı’na cürüm duyurusu yaptı. Savcılık, Atatürkçü öğretmenlerin sicillerinin kasıtlı bozulduğuna ve Fetö’cü yapılanma tezlerine soruşturma açıp, Bila’nın da evvelki gün bilgisine başvurdu. Başmüfettiş Özkaya ve Fazilet ise e-posta adreslerine Fetö ve PKK’nın sızdığını ileri sürüp, müfettişlere ikinci bir e-posta gönderip, tezleri reddetti. Bilgisayarlar ve e-postalar incelenecek.

meb uzantılı mail!

Cimer’e, MEM’ne ve savcılığa cürüm duyurusunda bulunan Okul Müdürü Metin Bila tabirinde:
“nazaranvden alınmam için hakkımda uydurulan suçlamaların palavra olduğunu dokümanlarla kanıtladım. Başmüfettiş Özkaya’nın attığı mail, ‘meb.gov.tr’ data tabanında, tarih saat bilgisi var. Kendisi silse de, bakanlık anında ulaşır. Müfettiş Erdem’in kazara 20 müfettişe yollamasıyla bizim kumpastan haberimiz oldu. ‘Eşinin hizmete olan katkılarından bizler de haberdarız’ cümlesinden de anlaşılacağı üzere Özkaya ve Fazilet, Fetö’den talimat alıp, teröristlerin verdiği açık talimatları yerine getiriyor. Alevilere karşı devletin başmüfettişinin bu lafı ve Fetö talimatına dair bu kanıtlar varken, hesap sorulmalı.”

SKANDAL NASIL PATLADI

Müfettişler susturuldu

Neriman İrfan Akça Mesleksel Eğitim Merkezi soruşturma evrakındaki çarpıcı tabirler:
Okul Müdürü Metin Bila, Prof. Dr. Nedim Samancı’nın eşi ve okulun müdür yardımcısı Cemile Samancı’nın düzmece sıhhat raporu alıp, derse girmediği biçimde ders fiyatı aldığı argümanıyla soruşturma açılması için MEM’ne başvurdu. Prof. Dr. Nedim Samancı’nın eşi ve okulun müdür yardımcısı Cemile Samancı’ nın geçersiz sıhhat raporu alıp, derse girmediği biçimde ders fiyatı aldığı teziyle soruşturma açılması için MEM’ne başvurdu. Argümana nazaran eşine soruşturma isteyen müdürün nazaranvden alınması için Prof. Dr. Nedim Samancı devreye girdi. İstanbul MEM Maarif Müfettişleri Başkanlığı, suçlanan yardımcı yerine müdüre soruşturma açtı. Müdürün, Covid-19’dan raporluyken vekalet vermeyip uzaktan çalıştığı, Okul Aile Birliği’ne öğrenci üye aldığı, ek ders fiyatları üzere bir dizi tez ileri sürüldü. Müfettiş Semra Fazilet ve Soner Görgülü ‘uyarı’ cezası verip, müdürün misyonda kalması istemiyle belgeyi İstanbul MEM’ne gönderdi. Talepleri onaylanmadığı üzere İstanbul MEM Maarif Müfettişleri Koordinatörü Ayşegül Ekizceli’nin talimatıyla müfettişler evraktan el çektirilip, 2 yeni müfettiş atandı.

“BİZİ SIKIŞTIRIYORLAR”

Onlar da müdürü haklı bulup, ‘uyarı’ cezası istese de kabul görmedi. Müdür Bila’yı arayan müfettişler, “Hocam, bunların vilayet müfettişleri üzerinde gücü var, bizi sıkıştırıyorlar. Sana ceza vermeye gönlümüz razı değil, bizi reddet bakanlıktan müfettiş iste. Bakanlığa güçleri yetmez” dedi. Müdür Bila da müfettişleri reddedip, MEB’den müfettiş istedi. MEB, Başmüfettiş Mehmet Ali Özkaya’yı gönderdi. Argümanlara, ‘ücretli öğretmenlere kalfalık ve ustalık imtihanlarında gözetmenlik nazaranvi verilmesi, ek ders fiyatları, müdür yardımcısı Cemile Samancı’ya fazladan ek ders fiyatı ödenmediği biçimde iade talebinde bulunulması’ üzere suçlamalar da eklendi. Müdür Bila’ya 5 sefer maaş kesim, 2 kere ihtar ve 1 kere de kınama cezası verildi. Kadıköy İlçe MEM’ü Sadık Aslan, Bila’yı nazaranvden almak için harekete geçti. Müdür, cezalara itiraz ederken, e-posta skandalı patladı.

Kadir Toruş

Cumhuriyetçiler hedefte!

Eğitim İş İstanbul 2 Nolu Şube Lideri Kadir Toruş:
“Cumhuriyet bedellerine bağlı, çağdaş, bilimsel, laik eğitimi savunuyoruz. Üyemiz, Okul Müdürü Metin Bila, bu okula alnının teriyle imtihan kazanıp atandı. Fetö’nün hedefindeymiş. Soruşturmayla, nazaranvden almak isteyip, en ağır cezalar teklif edildi. Müfettişlerin kendi içindeki yazışmalar, kazara üçüncü bireylerle paylaşılınca gerçekler ortalığa saçıldı. Yazışmaları inceleyince soruşturmayı Fetö’nün planlandığını, müfettişlerin örgütten talimat aldığını, üyemizin Alevi olduğu için okul müdürlüğünden uzaklaştırılmaya çalıştığını gördük. İsimli ve idari uğraşımız sürecek.”