Bayat tel kadayıf 50 TL

mudhaber

Aktif Üye
CHP’li Burhanettin Bulut, artırımlar niçiniyle bayat ekmekten daha sonra ba-yat tatlı satışlarının da başladığını söylemiş oldu.

CHP
Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, SÖZCÜ Adana Temsilcisi Mehmet Serbes’i ziyaret etti, gündeme ait değerlendirmelerde bulundu. Ekonomik krizin hayatın her alanında her kısımdan vatandaşı derinden etkilediğini belirten Bulut, bayat etmekten daha sonra artık de tatlıcılarda bayat tatlı satışlarının başladığını kaydetti. Bulut, son şeker artırımlarının akabinde Adana’da bir pastanede tel kadayıfın tazesinin 100 TL’den bayatının ise 50 TL’ye satıldığını söylemiş oldu. Bulut, “Taze tatlıya parası yetmeyen vatandaş ucuza bayat tatlı alıyor. Önümüz Ramazan. Ramazan’da daha epeyce tüketilen ürünlerde müthiş bir artış var.Bu iktidar insanlara Ramazanı bile zehir etti” diye konuştu.

Bulut, taze tatlı almaya maddi güçle¬ri yetmeyen vatandaşla¬rın bayat tatlı aldıklarını söz etti.

HAYVANLAR ZAYIFLADI

Bulut, tarım ve hayvancılıkta yaşanan meseleleri da şu sözlerle özetledi: “aslına bakarsan Avrupa ölçeğinde en düşük et tüketicisiyken bu daha da azaldı. Yalnızca et için değil süt için beslenen hayvanlar bile bakılamaz hale geldi. Yemle süt içinde bir oran olması gerek lakin bakıyorsunuz bugün süt fiyatlarından daha kıymetli yem fiyatları var. Besi hayvanları beslenemediği için kilo kaybediyor. Hayvanlarımız zayıfladı hepsinin kemikleri çıkmış durumda. Bir çiftçi bayan,’ kendi beslediğim inekten sütü 8 TL’ye mal ediyordum, ineğe bölüme götürdüm komşudan 5 TL’ye süt alıyorum’ diyor. Bir önlem alınması gerekiyor.“

Bulut, Adana temsilcimiz Mehmet Serbes’e kitap ikram etti.