Boğaziçi Üniversitesi’nde araştırma merkezleri boşaltıldı, akademisyenler reaksiyon gösterdi

mudhaber

Aktif Üye
Boğaziçi Üniversitesi’nde araştırma merkezlerinin gece saatlerinde boşaltıldığı öğrenildi. Kendilerine sorulmadan şahsi eşya ve evrakların taşınmasına reaksiyon gösteren akademisyen Mine Göl İnanç “Dün gece saat 11’de iki merkezimiz; bilgimiz, müsaademiz, nezaretimiz olmadan, tüm özel eşyalarımız, kitaplarımız, tezlerimiz, önemli/gizli evraklarımız hoyratça ve vandallıkla diğer bir ofise atılmış” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Kısmı öğretim üyesi Mine Göl İtimat, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, üniversite ortasında bulunan Barış Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde öğretim üyelerine ilişkin tüm eşyaların taşınıp bir ofise konulduğunu duyurdu.

“İZNİMİZ OLMADAN DİĞER BİR OFİSE ATILMIŞ”

Çok sayıda kitabın küçük bir odaya sığdırıldığı imajları paylaşan İtimat, “Dün gece saat 11’de iki merkezimiz; bilgimiz, müsaademiz, nezaretimiz olmadan, tüm özel eşyalarımız, kitaplarımız, tezlerimiz, önemli/gizli evraklarımız hoyratça ve vandallıkla öteki bir ofise atılmış! Kamuoyunun vicdanına sunulur” dedi.

Akademisyenlerin rektörü protesto nöbetine katıldığını da belirten İnanç, açıklamalarının devamında “Sabah Barış Eğitimi Merkezi ofisinin boşaltıldığı haberiyle uyandım. Gittim uğradığımız şiddete gözlerimle şahit oldum. 12’de gururlu nöbetimi tuttum. 14’te İBB Yuvamız İstanbul toplantısını yaptık, 15’te tez öğrencimle Chomsky yaratıcılık, denetim ve itaat kavramlarını tartıştık” sözlerini kullandı.

“GECE YARISI OFİSLERE GİRİP BOŞALTIYORLAR”

Yaşanan olaya Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri reaksiyon gösterdi. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Milletlerarası Bağlar kısmı öğretim üyesi Doç. Dr. Dilek Çınar, “Boğaziçi Üniversitesi ‘idaresi’ gece yarısı Araştırma Merkezlerinin ofislerine girip, o ofisleri boşaltıyor! Gelinen kademe bu! İnanabiliyor musunuz?” tabirlerini paylaştı.

Boğaziçili akademisyenler, cuma günü öğlen saatlerinde rektörü protesto nöbetlerinin 300’üncüsünü ağır kar altında gerçekleştirmişti.