Bursluluk imtihanı başvurusu ne vakit? Bursluluk imtihanı ne vakit?

mudhaber

Aktif Üye
İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk İmtihanı (İOKBS) müracaat kılavuzu MEB tarafınca yayınlandı. Burs almak isteyen öğrenciler bununla birlikte bursluluk imtihanı müracaat tarihlerini bekliyor. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerini katılacağı İOKBS imtihanı ile başarılı öğrenciler burs almaya hak kazanacak. Adaylar imtihan müracaatlarını, 21 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri içinde gerçekleştirecek.

MEB, Bursluluk imtihanı kılavuzunu yayınladı. MEB tarafınca yapılan ve 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ile 11’inci sınıf öğrencilerinin gireceği yeni ismiyle bursluluk imtihanı için izlenecek adımlar yayınlanan kılavuzda yer alıyor. Adaylar İOKBS müracaatlarını, 21 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri içinde gerçekleştirecek. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk İmtihanı (İOKBS), 04 Eylül 2022’de yapılacak.

İOKBS MÜRACAAT KILAVUZU

BURSLULUK İMTİHANI NE VAKİT?

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen imtihan, 4 Eylül’de yapılacak. Müracaat kurallarını taşıyan öğrencilerin müracaatı, okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak.

BURSLULUK İMTİHANI MÜRACAATLARI NE VAKİT BAŞLAYACAK?

Adaylar imtihan müracaatlarını, 21 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri içinde gerçekleştirecek.

BURSLULUK İMTİHANI NEDİR?

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk İmtihanı Türkiye’de her yıl düzenlenen bir bursluluk imtihanıdır. İmtihanı kazanan adaylar şayet kaideleri tutuyorsa burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanır.

Her yıl 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerinin girdiği imtihanda, açıklanan kontenjan kadar öğrencilere burs imkanı sağlanmaktadır. Bu yıl 60 bin öğrenciye burs imkanı sağlanması kararlaştırılmıştır.

Bursu alabilmenin temel kuralı yıllık kişi başına düşen gelirin belirtilen ölçünün altında olmasıdır. Yani durumu düzgün olan şahıslara burs verilmemektedir. Fakat öğretmen ve gazi çocukları için bu durum geçerli değildir.

Devlet parasız yatılılık bursu sınıflara bakılırsa yapılışı farklılık gösteren bir burstur. Fakat bu bursu kazanabilmenin tek yolu belirtilen imtihandan yüksek bir puan almaktır.