Cemre Kemer Medina “Annelik Gittikçe Büyüyen ve Derinleşen Bir Aşk”

amerikali

Yeni Üye
Sanatçı ve kelam müellifi Cemre Kemer, anneliğin verdiği hisleri, doğumdan daha sonra hayatındaki değişiklikleri ve bebeği Karla’yla geçirdiği anları MAG okurlarıyla paylaştı.

Anneliği bir cümleyle anlatır mısınız sorusu ile röportajına başlayan ve “Gitgide büyüyen ve derinleşen bir aşk diyebiliriz” cevabını veren Cemre Kemer, anne olmakla bir arada hayatının nasıl bir değişime uğradığını, beklentileri doğrultusunda bir değişim olup olmadığını “yaşamımı hayli uzun müddettir kendi sistemim ve disiplinim ortasında yaşarken, bir anda bebeğimin saatleri, sistemi ve huzuruna nazaran değiştirdim. Toplumsallaşmaktan tutun, yediğime, içtiğime, uyuduğum uykuya kadar her şeye, onun doğrultusunda karar vermeye başladım. Evet, bir bakıma beklentim de böyleydi; epey şaşırıp afallamadım, kendimi uzun bir süre bu türlü yaşamaya hazırlamıştım. Deneyim sahibi arkadaşlarımdan az epeyce bir farkındalığım vardı duruma” dedi.

Çocuklarınızın ismine karar veriş kıssasını “Bir öyküsü var olağan ki; lakin manası yüzünden tercih ettim diyebiliriz. “Karla”, özgür ve kuvvetli bayan demek. Bence bir bayan için en değerli başlıklardan biri bu olmalı, burası o denli bir dünya” sözleriyle anlatan Kemer, çocuklarınızın meslek planlamasına dahil olma konusunda ise “Kariyer planlamasına dahil olmamayı isterim aslında; lakin epeyce denetim manyağı bir karakter olduğumdan burnumu sokmadan duramam üzere geliyor. Onun yerine karar vermem ancak çaktırmadan, alttan alttan yönlendirme yapacağım kesin!” karşılığını verdi.

birlikte yapmaktan en hayli keyif aldığınız aktivitenin banyo yapmak olduğunu söyleyen Cemre Kemer “Akşamları banyosunu birlikte yapıyoruz ve bu ikimizin de en sevdiği şeylerden biri diyebilirim. Şu an çabucak hemen çok küçük olduğundan hayli fazla bir aktivitemiz olamıyor. Doğal, oyun oynamak üzere klasik şeyleri saymamaya çalıştım. Biraz büyüsün, bu biçimde durmayacağız” dedi.

Anneler Günü bildirinizi paylaşan Kemer “Ben bu hususta çabucak hemen yeniyim ancak her bebek ya da çocuk kendine mahsus; hakikat yapmaya, gelişerek yetiştirmeye çalıştıktan daha sonra hepimiz yeterli anneleriz. Bu iş, sonsuz bir okul üzereymiş. Çok heyecanlı ve eğlenceli. Her günü farklı macera olan bir okul. Anneler Günü’müz kutlu olsun…” açıklamasında bulundu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı