CHP’li vekil, Kılıçdaroğlu’nun ‘Barış Harekâtı’ anısını birinci defa paylaştı

mudhaber

Aktif Üye
Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, katıldığı bir programda genel lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili 1974 Barış Harekâtına dair bir anısını paylaştı. Kılıçdaroğlu’nun ulusalcı ve milliyetçi bir kişi olduğunu belirten Erol, “Genel Liderimiz, 1974’te Kıbrıs Barış Harekâtı’nda istekli olarak askere gitmek için Ankara Etimesgut 600 yataklı Askeri hastaneye gidiyor ve savaşa gidebilir diye rapor alıyor” dedi.

Habertürk kanalında ‘Olaylar ve Görüşler’ programına katılan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtına istekli asker olarak yazıldığını ve rapor aldığını deklare etti. Erol, genel liderleri Kılıçdaroğlu’nun bu tavrının epeyce manalı ve değerli olduğunu kaydetti.

“SOYDAŞLARIMIZIN BAĞIMSIZLIĞI İÇİN İSTEKLİ ASKERE YAZILIYOR”

CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk siyasetinde ayrıcalığı olduğunu belirten CHP Milletvekili Gürsel Erol,

“Genel liderimiz devlet adamıdır, bürokrasiden gelmiştir. Ben genel liderimizi şöyleki tanım edeyim genel liderimiz hiç kimsenin iddia etmediği kadar ulusalcı ve milliyetçidir. Devletine ve vatanına sadık birisidir.

Az evvel Barış Harekâtından bahsettim. Geçen gün bir sohbetimizde kendisi bana söz etti ve hayret ettim. Dedim ki ‘Efendim bunu niye gündeme getirmiyorsunuz?’ Bunu birinci kere söylüyorum. Sayın Genel Liderimiz 1974’te Kıbrıs Barış Harekâtında istekli olarak askere gitmek için Ankara Etimesgut 600 yataklı Askeri hastaneye gidiyor ve rapor alıyor, askere gidebilir ve savaşa gidebilir diye.

20’li yaşlarda bu ülkenin ulusal bağımsızlığı için soydaşlarımızın bağımsızlığı için gidiyor istekli askere yazılıyor. daha sonrasında harekat erken bittiği için ek askeri gereksinim duyulmadığından gitmiyor.

Ancak sonuçta onun gidip gitmemesi değerli değil genel liderimizin duyduğu hassaslık ve sorumluluk kıymetli. Vatanı için devleti için milleti için askeri hastaneye müracaat etmesi ve ben Kıbrıs Barış Harekâtına asker olarak gitmek istiyorum diyerek rapor alması bu epeyce anlamlıdır” tabirlerini kullandı.