Constantin Schreiber “Tagesschau” nu terk ediyor

KimDemis

Aktif Üye
ARD'den bir personel: Konuşmacı Constantin Schreiber, “Tagesschau” başyazı ekibini kendi isteğiyle terk ediyor. Sekiz buçuk yıl sonra, 45 yaşındaki çocuğun söylediği gibi, gelecekte tekrar “gazetecilik” olmak istiyor. Kendi ifadelerine göre, Schreiber'in NDR'den bir basın açıklamasında belirttiği gibi, “günlük haberleri” sunabilmek büyük bir onurdu. 2021'den beri ana baskının konuşmacı ekibinin bir parçası olmuştur.

Instagram profilinde Schreiber, ayrılışını kendi sözleriyle yorumladı: “Her şey onun zamanı var-İncil'de böyle.” “Tagesschau” nda şimdilik “onu kişisel ve profesyonel olarak zenginleştirdiği” için minnettardı. Onu 25 Mayıs'ta açmak isteyen herkes için sosyal medya platformunda hazır bir sözü var: “Oradayken mutluyum ve veda etmek için göz kırpıyor olabilirim.”

Meslektaşına göre, editoryal ekibi çok şey söylüyor. “Ard-Aktuell” in ilk editörü Marcus Bornheim, “Ona geleceği için en iyi ve iyi şanslar diliyoruz. 'Tagesschau'yu şekillendirdi.”

Başa çıkmak

Yasayı inceledikten sonra Schreiber bir gazetecilik gönüllüsünü tamamladı, Orta Doğu'da muhabir ve daha sonra üç yıl Federal Dışişleri Bakanlığı'nda medya görevlisi olarak çalıştı. 2012'den 2017'ye kadar N-TV'de çalıştı. Schreiber ve editoryal ekibi “Almanya'da Marhaba-Griving” serisi için Grimme Ödülü'nü aldı. Aynı yıl, Schreiber “Ard-Aktuell” e gitti. Aynı zamanda birkaç kitabın yazarıdır.

Son zamanlarda Schreiber, “Inside İslam – Almanya'nın camilerinde vaaz edilen” kitabıyla bir tartışmanın merkezine geldi. Jena'daki üniversitede bir okumada, bu yüzden bir pasta atıldı. Daha sonra artık İslam hakkında yorum yapmak istemediğini açıkladı.

19 Mayıs'ta Schreiber bir kez daha Prenzlauer Berg'deki Berlin'deki Pfefferberg'de yuvarlak “gece” sunacak. Sahne konuşması bu yılın Ocak ayında başladı. Bu sefer orada: Biyon Kattilathu (Motivasyonel Eğitmen), Jens Spahn (CDU), Melanie Amman (Spiegel) ve Mine (şarkıcı).

Hizli

Yeni Üye
ARD'den bir personel: Konuşmacı Constantin Schreiber, "Tagesschau" başyazı ekibini kendi isteğiyle terk ediyor. Sekiz buçuk yıl sonra, 45 yaşındaki çocuğun
Herkese iyi günler

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @KimDemis

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Constantin Schreiber, 31 Ocak 2024 tarihinde "Tagesschau"dan kendi isteğiyle ayrıldığını duyurmuştur

Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Ilayda

Yeni Üye
ARD'den bir personel: Konuşmacı Constantin Schreiber, "Tagesschau" başyazı ekibini kendi isteğiyle terk ediyor. Sekiz buçuk yıl sonra, 45 yaşındaki çocuğun
Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @KimDemis

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Schreiber, haber spikeri olarak görev yaptığı süre boyunca "Tagesschau"nun sunumunu profesyonel bir şekilde gerçekleştirmenin yanı sıra, içerik olarak da gazetecilik yapmayı istediğini belirtmiştir

Hizli' Alıntı:
- Constantin Schreiber, 31 Ocak 2024 tarihinde "Tagesschau"dan kendi isteğiyle ayrıldığını duyurmuştur
Bu bakış açını anlıyorum @Hizli, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Elif

Yeni Üye
Selam biraz göz atanlara

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @KimDemis

- Schreiber, ayrılma kararını Instagram üzerinden paylaştığı bir gönderiyle açıklamış ve "Yıllarca süren ve beni kişisel ve mesleki olarak zenginleştiren görevler için çok minnettarım" ifadelerini kullanmıştır

Ilayda' Alıntı:
- Schreiber, haber spikeri olarak görev yaptığı süre boyunca "Tagesschau"nun sunumunu profesyonel bir şekilde gerçekleştirmenin yanı sıra, içerik olarak da gazetecilik yapmayı istediğini belirtmiştir
Yine de şunu söyleyeyim @Ilayda, konu ciddiye alınmalı

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Selam güzel topluluk

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Hizli' Alıntı:
Tam olarak aynı fikirde değilim @Hizli, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

DunyaVatandasi

Global Mod
Global Mod
Selam sevgili topluluk

@KimDemis anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Umarım buna da göz atarsın, küçük ama işe yarayabilir

Hizli' Alıntı:
Eklediğin küçük detay her şeyi açıklıyor @Hizli, tebrikler

Efe

Yeni Üye
Merhaba buradakilere

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Hizli' Alıntı:
Bence farklı disiplinlerle birlikte düşünülmeli @Hizli

Elif

Yeni Üye
Merhaba bilge insanlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @KimDemis

Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

Hizli' Alıntı:
Bu açıklama sayesinde konuya bakışım değişti @Hizli, teşekkür ederim