Çürük zerzevat meyve topluyorlar

mudhaber

Aktif Üye
CHP’li vekiller Atila Sertel ve Ensar Aytekin, İzmir ve Balıkesir’de çarşı-pazar gezdi, vatandaşın geçim kederini dinledi, pazarcılardan bilgi aldı. Hayat pahalılığından esnaflar da epey şikayetçi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’de pazar yerlerini dolaştıktan daha sonra İzmir Pazarcılar Odası Lideri Hamdi Erişen ile bir ortaya geldi. Sertel’e gördüğü üzücü tabloyu anlatan Erişen, “Ezilen, ziyan goren meyve ve zerzevatları bir kenara ayırıyoruz. Evvelce bunları sütçüler hayvanlarına vermek için alırdı. Artık beşerler yemek için topluyor. En az 100 aile İzmir’deki üç büyük pazardan topladığı artıklar ile besleniyor” dedi.

Atila Sertel

İNANMAYAN GELSİN BAKSIN

Geçim ıstırabı yaşayanların, akşam saatlerinde Bostanlı, Şirinyer, Karabağlar üzere büyük pazar yerlerine geldiklerini belirten Erişen, “Pazardan kırık marul yaprağı toplayıp, akşam konutunda salata yapan var. İnanmayan var ise akşam dağılmaya yakın pazara gelsin ve kendi gözleriyle görsün” diye konuştu.

Ensar Aytekin hem vatandaşlarla tıpkı vakitte satıcılarla sohbet etti.

PATATES GÖTÜREMİYORUM

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’ de Burhaniye pazarını dolaştı. Aytekin’le sohbet eden bir soğan patates satıcısı “21 yıldır esnaflık yapıyorum, birinci kere kendi meskenime bile patates götürmekte zorlanıyorum” dedi.