Depremzedelerin, AKP’li lidere yansısını görüntüleyen gazeteci darp edildi

mudhaber

Aktif Üye
Elazığ’da 2020 yılında meydana gelen 6.8’lik sarsıntının akabinde yapılan TOKİ konutlarını incelemek için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Etraf Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Murat Kurum Elazığ’a geldi. Bakanları takip eden Gazete Duvar Muhabiri Ardıl Batmaz, depremzederin AKP’li Elazığ Belediye Lideri Şahin Şerifoğulları’na reaksiyon gösterdiği anları çekerken darp edildi.

Sivrice merkezli Elazığ’da 24 Ocak 2020 yılında meydana gelen sarsıntı daha sonrasında yapılan TOKİ konutlarını incelemek ve bir dizi ziyaretler yapmak üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kente geldiler.

Bakanların, Mustafapaşa Mahallesindeki TOKİ konutlarını incelemesini takip eden Gazete Duvar Muhabiri Ardıl Batmaz, depremzede vatandaşların AKP’li Elazığ Belediye Lideri Şahin Şerifoğulları’na reaksiyon gösterdiği anları görüntülemesi üzerine darp edildi.

‘GAZETECİYİM’ DEMESİNE KARŞIN MANZARA ALMASI ENGELLENDİ

Çekim yaptığı sırada Batmaz’dan kamerasını indirmesini isteyen Şerifoğulları, Batmaz’ın ‘gazeteciyim’ demesi üzerine ‘banane kardeşim gazeteciysen’ diyerek karşılık verdi. AKP’li lider Şahin Şerifoğulları’nın yansısı üzerine Gazete Duvar muhabiri Ardıl Batmaz’a belediye liderin müdafaası olduğu sav edilen bireyler tarafınca müdahale edilerek imaj alması engellenmeye çalışıldı.

Batmaz, polis memuruna kendisine müdahale eden bireylerden şikayetçi olduğunu ve süreç yapmasını istediğinde ise polis memurun ‘burada mı?’ demesi dikkat çekti. Yaşanan olay daha sonrasında darp raporu alan gazeteci Ardıl Batmaz, polis merkezi amirliğine giderek kendisini amaç gösterdiği argümanıyla belediye lideri Şahin Şerifoğulları’ndan ve kendisini darp eden şahıslardan şikayetçi oldu.

Ardıl Batmaz(Gazete Duvar muhabiri)

“SAĞ ELİMİ BÜKÜP SÜRÜKLEMEYE BAŞLADILAR”

Vatandaşların Elazığ Belediye Lideri Şahin Şerifoğulları’na yapmış oldukları şikayetleri görüntülediği esnada belediye liderinin muhafazaları tarafınca engellendiğini belirten gazeteci Ardıl Batmaz, karakolda yapmış olduğu şikayette şunları söylemiş oldu;

“Sayın İçişleri Bakanı ve Etraf Şehircilik Bakanımızın vilayetimize ziyaretleri niçiniyle haber takibi yapıyordum. Mustafapaşa Mahallesi TOKİ’lerinde vatandaşların Elazığ Belediye Lideri Şahin Şerifoğulları’na şikayetlerini haber yapma emelli kayıt altına alırken ismini bilmediğim müdafaaları olduğu iddia ettiğim sivil giysili erkek şahıslar tarafınca imaj almam engellenmeye çalışıldı.

Basın kartım soruldu, kendilerine basın kartımı göstermeme karşın manzara almamı engellemeye devam ettiler. Kayıt almaya devam ederken Elazığ Belediye Lideri Şahin Şerifoğulları bana hitaben, ‘dostum onu bir indir, dostum indir’ demesi üzerine belediye liderine gazeteci olduğumu beyan ettim. Buna rağmen belediye lideri ‘banane kardeşim’ diyerek beni gaye gösterdi.

Bunun üzerine müdafaaları olduklarını iddia ettiğim şahıslar üzerime geldiler. Manzara almamı engellediler, sağ elimi büküp iterek sürüklemeye başladılar. Sivil giysili iki kişi beni alandan alıp diğer bir orta sokağa götürdü. daha sonra üç-dört tane daha sivil giysili şahıs geldi. Burada darp edilecekken bir polis memuru gelip müdahale etti. sonrasındasında şahıslar da ayrıldı. İtme sırasında boyun ve karın bölgemde tırnak izleri oluştu.

Olaya ait telefonumdaki manzaraları tahkikat belgesine eklenmek üzere isteğim ile teslim etmek istiyorum. Gazeteci olmama karşın beni amaç gösteren Elazığ Belediye Lideri ile beni darp edip basın özgürlüğümü kısıtlayan açık kimliklerini bilmediğim şahıslardan davacı ve şikayetçiyim.”

“BAŞIMA BİRŞEY GELİRSE SORUMLUSU ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI’DIR”

Darp edilme esnasında meslektaşlarının olayı yalnızca izlemelerinden dolayı üzgün olduğunu belirten gazeteci Ardıl Batmaz, “Habere giderken haber olmamak isterdim lakin maalesef bu biçimde bir olay yaşandı. Gazetecilerin darp edilmesine, tehdit edilmesine alıştırıldık lakin burada beni üzen asıl şey; bir gazeteci olarak darp edilmem değil, benim darp edilmemi görmelerine karşın müdahale etmeyen, manzara dahi almaktan korkan meslektaşlarımdır.

Kameramın zorla kapatıldığı ana kadar çektiğim manzaralarda her şey açıkça ortadadır. Basın kartım orta sokakta yaklaşık 10 kişinin elinde dolaştı, önlü gerili fotoğrafları çekildi. Başıma bir şey gelirse sorumlusu Şahin Şerifoğulları’dır. Darp raporu alarak emniyete Şahin Şerifoğulları ve beni darp eden şahıslar hakkında şikayetçi oldum. Her ne kadar yalnız olduğumu bilsem de bu işin peşini bırakmayacağım. Darp ederek geri adım attıracaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar” sözlerini kullandı.