En yüksek 3D baskılı kule 30 metre yüksekliğindedir

Maglup

Co-Admin
İsviçre'de en yüksek 3D baskılı kulede. Projeyi uygulamak için projeyi başlatan Zürih'teki Federal Teknik Üniversitesi (ETH), özel bir 3D baskı tekniği kullanıldı. Graubünden kantonundaki küçük bir dağ kasabası olan Mulegs'teki Alva Kapısı'ndan (“Beyaz Torre”) 30 metre yüksekliğinde. Kule, 32 heykel sütunu giyen dört kata sahiptir. Kubbe odasında yukarı doğru ve dallanıyorlar. Kule, Muleggn'den turistleri çekmeli ve düşen köye yeni bir hayat getirmelidir.

Önerilen editoryal içerik

Rızanızla, burada harici bir YouTube videosu (Google Ireland Limited) burada davet edilir.

YouTube videosu her zaman yüklenir

YouTube videosu artık yüklüyor

Tor Alva Fragmanı

Müşteri, Eth Zürih ile birlikte Nova Fundaziun Origen Kültür Vakfıdır. Hut'ta dijital inşaat teknolojilerini öğreten mimar Michael Hansmeyer ve Benjamin Dillenburger kulesi kuleyi tasarladı. Kule yaklaşık beş yıl boyunca Mountain Resort için gezilecek. Dolayısıyla, Eth Zürih'e göre, başka bir yerde sökülmeli ve genişletilmelidir.

Yeni baskı işlemi, yeni beton

Hem baskı işlemleri hem de yapı malzemeleri inşaat için yakın zamanda geliştirilmelidir. Böylece ince yapıların onun tarafından modellenebileceği oldukça yumuşak bir çimento kullanıldı. Ama aynı zamanda sürdürülebilir olmak için kendisine hızlı bir şekilde zarar vermek zorunda kaldı. Son olarak, ekstrüzyondan hemen önce kütleye iki katkı eklendi, bu da sütunlardaki süslemelere izin verdi. Karışım Theh'de bulundu.

Böylece beton, kapsama görevi gören önceki 3D baskı projelerinde olduğu gibi değil, aynı zamanda bir yük fonksiyonu da alabilir, betonu güçlendirmek için HP'ye özel bir prosedür geliştirilmiştir. İki robot kullanılır: biri betonu çıkarır, her biri 20 santimetre mesafede halka şekilli bir takviye demirindeki ikinci yer.

Halkalarla yatay takviyeye ek olarak, bir diğeri uzunlamasına takviye çubukları ile geldi. Bunlar baskıdan sonra getirildi. Mulergns bölgesinde değil, Eth Höngggerberg kampüsünde basıldı. 124 üye beş ay içinde kuruldu. Yakındaki Muletgn Savognin şehrinde, sütunun unsurları bir araya getirildi ve daha sonra Juliersstrasse aracılığıyla güçlü bir ulaşım yoluyla varış noktalarına getirildi.

Avrupa'nın en büyük 3D baskılı binası Heidelberg'de. 2023 yılında tamamlandı ve bir veri merkezine ev sahipliği yapıyor.

(WPL)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara olan bağlantılar, 7 günlük daha büyükse veya çok sık çağrılmışsa gerçekleşmez.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Şimdi yükümlülük olmadan bir hafta deneyin – yükümlülük olmadan!

Efe

Yeni Üye
İsviçre'de en yüksek 3D baskılı kulede. Projeyi uygulamak için projeyi başlatan Zürih'teki Federal Teknik Üniversitesi (ETH), özel bir 3D baskı tekniği
Selam aramıza yeni katılanlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Maglup

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dikey ve kule tipi vantilatörler arasında seçim yaparken, her iki modelin de avantajları göz önünde bulundurulmalıdır
Araya komiklik katmak gibi olmasın ama denemesi kolay

Elif

Yeni Üye
İsviçre'de en yüksek 3D baskılı kulede. Projeyi uygulamak için projeyi başlatan Zürih'teki Federal Teknik Üniversitesi (ETH), özel bir 3D baskı tekniği
Merhaba bilge insanlar

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ortalama bir gökdelen genellikle 100 metre mimari yüksekliğe sahiptir
Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Efe' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Maglup Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dikey ve kule tipi vantilatörler arasında
Bazı yerlerde haklısın @Efe, ama bütünüyle katılamıyorum

Hizli

Yeni Üye
@Maglup anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bir dağın yüksek olarak kabul edilebilmesi için en az 2000 metre yüksekliğinde olması gerekmektedir
Biraz da espri katayım dedim ama olmadı galiba :)

Elif' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ortalama bir gökdelen genellikle
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Elif

Ilayda

Yeni Üye
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dikey vantilatörler, genellikle daha az yer kaplar ve modern tasarımlarıyla estetik bir görünüm sunar . Ayrıca, tekerlekli tabanları sayesinde kolayca taşınabilir . - Kule tipi vantilatörler, dairesel hava akışı sağlayarak odadaki tüm havayı eşit şekilde soğutur ve daha geniş bir alana etki eder . Ayrıca, bazı modellerde hava temizleme filtreleri bulunur
Bu sefer kısa kesiyorum, sadelik iyidir

Hizli' Alıntı:
@Maglup anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bir dağın yüksek olarak kabul edilebilmesi için en az 2000 metre yüksekliğinde
Biraz daha veri ekleyebilirsin @Hizli, o zaman daha ikna edici olurdu

AAmaan

Global Mod
Global Mod
Selam yenilik severler

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Maglup

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sonuç olarak, hangi tipin daha iyi olduğu, kullanım alanına ve kişisel tercihlere bağlıdır
Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

Efe' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Maglup Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dikey ve kule tipi vantilatörler arasında
Bu bakış açını anlıyorum @Efe, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

DunyaVatandasi

Global Mod
Global Mod
Selam katılımcılar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Ilayda' Alıntı:
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dikey vantilatörler , genellikle daha az yer kaplar ve modern
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Ilayda