Hülya Koçyiğit Gökhan Güney’i Ağırladı

amerikali

Yeni Üye
Hülya Koçyiğit, her Pazar TRT-2 ekranlarında yayınlanan “Film Üzere Hayatlar”ın yeni yıl birinci programında bu hafta, müzikçi ve oyuncu Gökhan Güney’i konuk etti.

Şarkıcı olarak mesleğine başlayan ve daha sonrasında sinema ile oyunculuğa da başlayan Gökhan Güney, kendisini bildi bileli sinemaya bir zaafı olduğunu söylemiş oldu. Güney ‘’Kendimi bildim bileli sinemaya vahim bir zaafım vardı ve bizim konut ile yazlık sinemanın ortası fazlaca yakındı. Babam ‘’Her gün sinemaya gidilir mi?’’ kaygısı.’’ dedi. Müziğe nasıl başladığını da anlatan Gökhan Güney ‘’Nuri Sesigüzel’e ben dayı derim. Nuri abi benim çocukluğumda fevkaladeydi. Bir yere gidince otomobilini kaldırmaya kalkıyorlardı, o denli şeyler yaşadı, efsaneydi. Onu taklit ederdim ben. Sesinin tonunu bile taklit ederdim. Biz yedi kardeşiz, en küçüğü bendim bu biçimde. Ağabeyime ‘’Beni İskenderun’a götür, orada ben müzik dersi alayım’’ derdim. O yaşta müziğe merakım başladı.’’ dedi.

On dört yaşında Hatay’dan İstanbul’a gelen Gökhan Güney ‘’Bazı yanlışlara bilmeden düşüyor insan. O devir yılda dört sinema çekiyordum. Her sene sekiz, ayda bir albüm yapıyordum. Bana kendini yıpratırsın, bu kadar fazlaca sinema albüm yapma, dediler. Şöhret ayaklarımı yerden kesmedi fakat o şöhret kimi vakit beni evirdi çevirdi.’’ dedi.

Kendisi için sinemanın müzikten daha evvel geldiğini söyleyen Gökhan Güney ‘’ Sinema müziği aştı, müziğin önüne geçti. Bizim sinemamız insanımızı anlatırdı. yaşanmış kıssaları anlatırdı. Sinemacılar beni sinemacı saymazlar, müzikçi derler. Daima o damgayı yiyoruz biz. Şenlikler oluyor niçin çağırmıyorsunuz, diyorum, sen şarkıcısın diyorlar.’’ dedi.

Müslüm Gürses’in okuduğu Kaç Kadeh Kırıldı Sarhoş Gönlümde müziğini birinci kendisinin okuduğunu söyleyen Gökhan Güney ‘’Şarkı aslında Burhan Bayar’a ilişkin. O şarkıyı birinci ben okudum. Müslüm Gürses daha sonra epeyce üstüne gitti, televizyonlarda epeyce okudu ve o müzik ona mal oldu bu biçimde. Helal olsun. Müslüm’le ben hayli çalıştım.’’ dedi.

Güney biyografi sinemalarıyla ilgili ise ‘’yaşamını kaybeden sanatkarlarımızın sinemalarını yapmalarını fazlaca yiğit buluyorum. Ne kadar hoş. Daha fazla olması gerekiyor. Bu beşerler senelerca sanata emek vermiş beşerler. Fatih Terim Allah uzun ömür versin, ona yaşarken yaptılar. Yaşarken yapılması daha manalı.’’ dedi.

‘’Her türlü şeyi dinlerim. Kâfi ki kulağıma güzel gelsin.’’ Diyen Gökhan Güney gençler için de ‘’Konservatuar okumuş, müziği bilen gençler var, fazlaca hoş. Ama beste yaparken biraz melodi katsınlar, bir lezzet katsınlar. Yemek yaparsınız o yemeğin tekraren tuzuna ve yağına bakarsınız. Gençlerin ayakları çabuk yerden kesiliyor, yapmasınlar. Biraz dikkat etsinler.’’ dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı