İkinci orta tatil başlıyor! Orta tatil kaç gün, ne vakit bitiyor?

mudhaber

Aktif Üye
Okullar bu yıl iki defa orta tatil ile olmak üzere dört kere kapanacak. Karne almandan, hafta sonları ile birlikte 9 gün sürecek orta tatil bugün itibariyle başlıyor. Öğrenciler orta tatil yardımıyla eksiklerini tamamlayacak, ağır ders programının arkasında dinlenebilecek. Orta tatil 17 Nisan’da sona erecek, 18 Nisan’da okullar açılacak.

Bu yıl corona virüs gölgesinde devam eden eğitimde 9 günlük orta tatil geçtiğimiz senelerda olduğu üzere uygulanacak. İmtihan yorgunluğunu atmak ve eksikliklerini tamamlamaları için öğrencilere ikinci orta tatil fırsatı veriliyor. Orta tatil en çok öğrencileri sevindirirken, veliler de korona devrinde eğitime 9 gün orta verilmesinden şad.

ORTA TATİL NE VAKİT BAŞLIYOR, BİTİYOR?

*1. periyot orta tatili 15-19 Kasım,

*Yarıyıl tatili 24 Ocak-4 Şubat,

*2. devir orta tatili 11-15 Nisan,

* Karneler 17 Haziran 2022’de dağıtılacak

ERDOĞAN’DA YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Öğretmenlerimizin 60 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürdük. Türk eğitim tarihinde birinci defa öğretmenlik statüsünü güçlendirme yanında öğretmenlerimize değerli avantajlar getiren bu düzenlemenin iyi olmasını diliyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde öğretmenler ve eğitim yöneticileri ile iftar programında konuştu.

“BİRÇOK KARDEŞİMİZİ HAKKA UĞURLADIK”

Eğitim topluluğuyla bir ortaya gelmekten memnunluk duyduğunu söz eden Erdoğan, Ramazan ayının son 2 yıldır pandemi gölgesinde geçtiğini belirterek şunları söylemiş oldu;

*Yarın bir haftayı yakalıyoruz. Çok epey ihtişam dolu bir Ramazan ayıyla iç içeyiz. Daima bir arada milletimiz, İslam dünyası ve tüm insanlık için barışa, huzura vesile olmasını diliyorum. Son iki yıldır korona virüs sebebiyle Ramazanlarımız buruk geçti.

*Aralarında kıymetli öğretmenlerimizin de olduğu biroldukça kardeşimizi hakka uğurladık. Güçlü bir devri geride bıraktık. Salgın sürecinde toplumumuzun tüm bölümleri üzere öğretmen ve öğrencilerimiz de alışık olmadıkları günler yaşadılar.

“OKULLARIMIZIN KAPISINI AÇIK TUTMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

*Gerek yüz yüze gerek çevrimiçi olarak eğitim faaliyetlerini aksatmadan devam ettirdik. Mili Eğitim Bakanımıza, MEB mensuplarımıza şahsım, milletim ismine epey teşekkür ediyorum.

*2021-2022 eğitim öğretim yılının 4’te üçünü okullarımızı açık tutma başarısı göstererek tamamlamış bulunuyoruz. Son eğitim öğretim gününe kadar okullarımızın kapısını açık tutmayı sürdüreceğiz.