Isparta bir daha elektriksiz kaldı

mudhaber

Aktif Üye
Geçtiğimiz ay kar yağışında günlerce elektriksiz kalan Isparta’da bir daha elektrik külfetleri baş gösterdi. Kar altındaki kentin birfazlaca kısmı akşam saatlerinde elektriksiz kaldı.

Geçtiğimiz ay ağır kar yağışı altında günlerce elektrik kesintisinin yaşandığı Isparta’da, kar yağışının tesirli olmasıyla bir kere daha elektrik külfeti yaşanmaya başladı.

CHP VİLAYET LİDERİ: TEKRAR ELEKTRİK KESİNTİLERİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ

CHP Isparta Vilayet Lideri Yalım Halıcı toplumsal medyadan elektrik sınırlarında meydana gelen kahrın görüntüsünü paylaşarak, “bir daha elektrik kesintileriyle karşı karşıyayız. Vaktinde güç nakil sınırlarının yeraltına alınmamasının ve denetimsizliğin bedelini Ispartalılar olarak ödemeye devam ediyoruz. Umarım kazasız belasız bu kar yağışını atlatırız” dedi.

BELEDİYE LİDERİ: AĞIR FORMDA ÇALIŞIYORUZ

Isparta Belediye Lideri Şükrü Başdeğirmen, “Kar ile gayret gruplarımız Belediyemizin tüm imkanlarıyla evvel ana arterler olmak üzere trafik akışının kesintisiz olması için ağır biçimde çalışıyor. Bu sıkıntı koşullarda hizmet veren işçime kolaylıklar diliyorum” açıklamasında bulundu.

DAĞITIM ŞİRKETİ AÇIKLAMA YAPTI

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’den yapılan açıklamada ise, “Isparta vilayetimizde kar yağışı kaynaklı kısmi elektrik kesintilerine takımlarımız tarafınca anlık müdahale sağlanmakta ve alanda özveri ile çalışılmaktadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz” denildi.

KESİNTİLER AKŞAM SAATLERİNDE BAŞLADI

SÖZCÜ’nün edindiği bilgilere göre Isparta’da biroldukça mahallede elektrik kesintileri saat 19.00’dan itibaren başladı. Birtakım mahallelerde ise konutlar gece yarısı elektriksiz kaldı. Isparta’nın Merkez ilçesindeki Mehmet Tönge Mahallesi’nden, konutların kar altında karanlıkta kaldığı imajlara ulaşıldı.

EĞİTİME BİR GÜN ORTA VERİLDİ

Isparta Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, “İlimizde akşam saatlerinde başlayan kar yağışının yarın sabah saatlerine kadar devam edeceği ve sıcaklıkların eksi derecelere düşeceği tarafında yapılan meteorolojik ikazlara istinaden ilimiz genelinde 3 Mart Perşembe günü Ulusal Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm kademe okullar, Özel Anaokulları, Özel Eğitim ve Rehabilityasyon Merkezleri, Çeşitli Kurslar, Özel Motorlu Taşıtlar Şoför Kursları Uygulama Eğitimleri, Özel İş Makinaları ve Operatörlük Kursları Uygulamaları Eğitimleri, Halk Eğitim Merkezlerinde devam eden kurslar, okullarda devam eden Destekleme ve Yetiştirme Kursları faaliyetlerine bir gün müddetle orta verilmiştir. Ayrıyeten Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan engelliler ile gebe işçi de belirtilen mühlet içerisinde bir gün idari müsaadeli sayılacaktır” denildi.

ISPARTA’DA AĞIR KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK

Kar yağışı Isparta’da şu an için dursa da, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava varsayım raporuna göre, Isparta’da yarın yer yer güçlü olmak üzere karla karışık yağmur ve yer yer ağır kar yağışı bekleniyor.