İstanbul’da kimi adaylar ALES’e yetişemedi

mudhaber

Aktif Üye
İstanbul’da sabah saatlerinde yaşanan Cumhurbaşkanı Bisiklet Tipi niçiniyle kapanan yollarla birlikte oluşan trafik yoğunluğu, Akademik İşçi ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (ALES) giren adayları da etkiledi. İmtihana yetişemeyen kimi adaylar, okul binalarından dönerken hüzün yaşadı.

ALES’e Göztepe’de bulunan Marmara Üniversitesi Kampüsü’nde girecek adaylardan kimileri, trafik yoğunluğu niçiniyle geç kaldı.

Adaylar saat 10.15’te başlayan imtihana 10.00’dan daha sonra girmek isteyince, nazaranvliler tarafınca geri çevrildi.

İmtihana alınmayan adaylar hüzünle yerleşkeden ayrıldı. Bir aday ise şoför evrakıyla girmek istediği için imtihana alınmadı.

“BİSİKLET MÜSABAKASI VAR, YOLLAR KAPALI YETİŞEMEDİK”

İmtihana yetişemeyen bir kişi ise, “Pendik’ten geliyorum. Yetişemedik zira, seferleri azaltmışlar. Marmaray yüzünden bir sürü insan kapıda kaldı. Yollar kapalı, bisiklet turnuvalarının olduğu güne imtihan denk geldi.” diye konuştu.

Çocuğunu imtihana getiren Erkan Önal imtihana sıkıntı yetiştiklerini söz ederek “Cumhurbaşkanlığı bisiklet müsabakası var sanıyorum. O yüzden caddeler kapalı. Mecburen minibüs yoluna girdik. Minibüs yoluna girince lakin yetişebildik.

İçeri girdi mi imtihana yetişebildi mi onu da bilmiyorum. Otoparkı da kapatmışlar, içeri de giremiyoruz. Bakalım inşallah girmiştir. Girmese çıkardı sanırım bu saate kadar. Birkaç tane çocuk giremedi, çıkıp gittiler” dedi.