Kemal Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken mesaj…

mudhaber

Aktif Üye
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sultanbeyli’de yeni üye iştirak merasimine katıldı. Kılıçdaroğlu, “Bizim de kusurlarımız oldu. Ancak yeni bir müddetcin başladığını hepiniz bilin lütfen. Bizim hengameye gereksinimimiz yok. Helalleşmeye ve kucaklaşmaya muhtaçlığımız var” dedi.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sultanbeyli’deki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde üye iştirak merasimine katıldı.

Merasimde Kılıçdaroğlu’na CHP Küme Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu eşlik etti. CHP’ye yeni katılan 400 kişiyi temsilen 20 şahsa parti rozetleri takıldı.

Merasimde birinci konuşmayı yapan CHP Sultanbeyli İlçe Lideri Özgür Fazilet, “İstanbul’da kazandık, Türkiye’de de kazanacağız” dedi.

CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu da “Yeni yol arkadaşlarımızla buluşmanın memnunluğunu yaşıyorum. Sultanbeyli, iktidarın kendisinin kalesi olarak gördüğü ilçelerden birisi. 31 Mart öncesinde üzülerek gördüğüm bir durum, oy verilmesine karşın hizmet alınmayan, vatandaşın kendisini fakir değil mahrum gördüğünü bir yer olarak hissettim. Gücümüze güç kattığınız için yeni katılan arkadaşlarımıza, bilhassa bayanları görüyorum, epeyce teşekkür ediyorum. bir arada daima birlikte Türkiye’ye nefes aldıracağız” diye konuştu.

11 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE LİDERİMİZ SIKI BİR KADRODUR

İBB Lideri Ekrem İmamoğlu ise şunları söylemiş oldu:

*Bugün benim için de özel bir an. Genel liderim biz seçimin iptal olduğunu iftar sofrasında, Sultanbeyli’de öğrendik. Sultanbeyli’den sizinle telefon konuşması yapıp birebir inançla yola çıkacağımızı birinci sefer insanlara duyurduk.

*Demokrasi ismine bu hoş ilçeden yola çıkışımız, kazanımımızın kaynağı Sultanbeyli’deki hemşehrilerimiz olmuştu. İstanbul’da hangi partiye oy verip vermediğiyle ilgilenmeksizin muhtaçlığa dönük sorumluluğumuzu yerine getirme güdüsüyle hareket ediyoruz.

*Genel liderimizin, hayata dair muhtaçlıkları yüksek olan insanlara gideceksiniz tarafı vardır. Bizdeki tek ayrımcılık orada.

*Sultanbeyli tahminen de İstanbul’da en çok kahır duyan ilçelerimizden birisi. Biz kararlı biçimde, hiç başlanmamış olan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro sınırının çalışmasını ağır biçimde sürdürüyoruz.

*İstanbul’da iş üretmenin fazlaca değerli olduğunun farkındayız. İstanbul’da bir badire yaşanıyorsa yanlış yatırımların da tesiri olduğunu biliyoruz.

*11 büyükşehir belediye liderimiz sıkı bir gruptur, futbol ekibini da andırır. Bu takım gol yemez, sıkı gol atar. Başarılı olmaya kelam vermiştik, sözümüzün ardında sonuna kadar duracağız.

*Sözümüz yalnızca CHP’ye dair değildi, hem de ittifakımız var. Onunla da yetinmedik İstanbul ittifakı diye bir ruhla yola çıkmıştık. Bizim kelamımız bütün İstanbullularadır. Genel liderimiz ‘Bu İstanbulluların başarısıdır’ demişti.

*Ben yok biz var, İstanbul halkıyla başarılı olacağız. Partimize yeni katılan arkadaşlarımız var. CHP güzel bir yuvadır, bakılırsaceksiniz ki size karşı her partilimiz, eski partisinden biraz daha ihtimamlı davranacak. Ortamıza hoşgeldiniz.

AKP’DEN HİZMET GÖRMEDİĞİM İÇİN CHP’YE GEÇİYORUM

CHP’ye yeni üye olan isimler şu biçimde konuştu:

Ayşe Arayan: Ben AKP’deydim, oradan bir hizmet görmediğim için CHP’ye geçiyorum.

Avukat Ceylan Mercan: Genç bir hukukçu olarak CHP’nin en büyük gayretlerinden birinin hukukun üstünlüğünü sağlamak olduğunun bilincindeyim. Adalet yürüyüşümüzü zaferle taçlandıracağız. Daha evvel hiç bir partiye üye olmamış biri olarak CHP’ye üye oluyorum. Bu kara nizama sandıkta son vereceğiz.

Üniversite öğrencisi Ayşenur Ulus: Üniversitede başörtü yasağının kaldırılmasındaki demokratik bakışınıza üniversiteliler ismine fazlaca teşekkür ediyorum.

YENİ SÜRECİN BAŞLADIĞINI HEPİNİZ BİLİN

Merasimin son konuşmasını ise CHP önderi Kılıçdaroğlu yaptı:

*Partimize yeni gelen arkadaşlarımız da konuştular. Sultanbeyli’yi biliyorum, 12 yılım İstanbul’da geçti. 3 evladımın hepsi İstanbul doğumlu.

*Yabancısı değilim. Sultanbeyli’nin CHP için sıkıntı bir ilçe olduğunun da farkındayım. Buraya hayli geldim, vatandaşlarla konuştum. Ortamızda bir duvar vardı, o duvarın yıkılması lazımdı.

*Bizim de kusurumuz var. Yeteri kadar çalışmadık, onların kaygılarıyla yeteri kadar dertlenmedik, onların çayını, kahvesini içmedik.

*Ankara’dan bize oy verin dedik. Vatandaş da haklı olarak beni dinledin mi dedi. şundan emin olmasını isterim, yeni bir müddetcin başladığını hepiniz bilin lütfen.

*Bizim hengameye muhtaçlığımız yok. Birbirimize bağırmaya gereksinimimiz yok. Helalleşmeye ve kucaklaşmaya gereksinimimiz var.

*Bir ortada olmaya muhtaçlığımız var. Yanlışlar var mı var lakin onları bir tarafa bırakalım. Memleketin fazlaca sorunu var, her meskende bir işsiz var. Her meskende sıkıntı var demektir.

*Üniversiteyi bitirip işsizse o meskende kaygı eksik olmaz. Bir arkadaşım konuşurken dedi ki, kalelerden kelam etti.

*Sultanbeyli AKP’nin kalesi diye tabirden kelam etti. Bizim ideolojimiz, CHP’nin ideolojisi, şayet bir yeri kale olarak tanımlayacaksak her fabrika bir kaledir.

*Her fabrika bir kale olmalı ki hoş beşerler çalışabilsin. Her kurulan bir fabrikaya Cumhuriyeti kuranlar da kale olarak bakmışlardır.

*Alınteriyle beşerler çalışmıştır. Her konutta huzurun, rahmetin olduğu bir Türkiye inşa etmek zorundayız.

BAŞÖRTÜSÜ BİR PERİYOT SIKINTIYDI, ONU DA İNŞALLAH TARİHE GÖMDÜK

*Çok ayrıştığımızı biliyorum. Etnik kimlik, inançlar, hayat stili üzerinden siyaset yapıldı. Bunlar milleti ayrıştırdı. her insanın kimliği benim başımın üstüne.

*Aynı havayı mı teneffüs ediyoruz, birebir bayrağın altında mıyız hiç bir problem yok. Hiç kimse anne babasını seçme özgürlüğüne sahip değil ancak hepimiz ecdadımızla gurur duyarız. her insanın inancı başımın üstüne, her insanın inancına hürmet gösteririm. Allah ile kul ortasına girme hakkımız yok.

*Benim onun inancını sorgulama hakkım da yok, hürmet duymam gerekir ve hürmet duyacağım. Bireylerin hayat şeklinde da kusurumuz var. Başörtüsü bir periyot en büyük meseleydi.

*Sanane kardeşim. O meskende ekmek var mı, evvel onu çözeceksin. Konutta huzur olacak, rahmet olacak. Onu da inşallah tarihe gömdük. ötürüsıyla Sultanbeyli ile kucaklaşmamız lazım. Eski yaraları sarmamız lazım. var ise haksızlıkları gidermemiz lazım.

*Hizmeti hiç bir ayrım yapmadan gdolayıyoruz. Belediye başkanlarıma dedim ki, vatandaşlar içinde oy versin vermesin hiç bir ayrım yapmadan hizmet götüreceksiniz.

*Ama fakir mahallelere müspet ayrımcılık yapacaksınız. O mahalleler yeteri kadar hizmet alamadılar. Bize oy vermedi, hiç değerli değil. Seçimler sırasında fazlaca şeyler söylendi, CHP gelirse toplumsal yardımlar kesilecek.

*Hayat şunu gösterdi, toplumsal yardımlar bırakın kesilmeyi arttı bile. Minimum fiyat 4250 TL, CHP’li belediyelerde 4 bin 500 lira.

*Sadece İstanbul vermiyor, tüm belediyeler veriyor. En azından var ise eksiklik, o giderilmiş olur. Bunların hepsini yapıyoruz.

AİLE TAKVİYELERİ SİGORTASINI GETİRECEĞİZ

*Bir şey daha yapacağız, iktidar olduğumuzda aile dayanakları sigortasını getireceğiz. hiç bir ailenin geliri taban fiyatın altında olmayacak.

*Bunun kanunu çıkacak. Türkiye 1971 yılında bunu çıkarmayı taahhüt etmiş fakat bugüne kadar çıkmamış, çıkarmıyorlar. Sen bana oy vereceksin demişler. Biz yardımı bu biçimde yapmıyoruz. Sağ elin verdiğini, sol el görmeyecek.

*Beyler yardım yapıyorlar televizyon kanallarını çağırıyorlar yardım ettiklerini söylüyorlar. Ekrem lider kelam vermişti, süt vereceğiz diye. Geldi belediye lideri oldu ve bunu dağıtmaya başladı. bir süre daha sonra tenkit geldi, hani sen süt dağıtacaksın diye.

*halbuki aylardır dağıtıyordu fakat onlarınki üzere değil. İdeolojimiz bu. Bu inanca kültüre, ideolojiye inandıktan daha sonra yolumuza devam edeceğiz.

*Aramıza kardeşlerimiz geliyor, fazlaca hoş bir tablo bakılırsaceksiniz. İnsanların meseleleriyle ilgilenildiğini bakılırsaceksiniz. Bize oy versin vermesin, ezayı gidermek için efor harcarız, meseleleri çözmek isteriz.

GENÇLER, SEÇİMİN YAZGISINI SİZLER BELİRLEYECEKSİNİZ

* Sevgili gençler, önümüzdeki seçimin bahtını sizler belirleyeceksiniz. 6 milyon 300 bin genç birinci sefer oy kullanacak, siz adalet mi, demokrasi mi istiyorsunuz bu biçimde oyunuzu CHP’ye vereceksiniz. Her gencimizin bu ülkenin büyümesinde katkısı vardır.

*Onlar özgürlük istiyorlar, tweet attıkları vakit başım belaya girer mi diye endişeye kapılmak istemiyorlar. Beni özgürce eleştirebilmeniz için, başıma bir şey gelmeyecektir teminatına sahip olacağınız için oyunuzu CHP’ye vereceksiniz, rahatça eleştirebileceksiniz.

*Sizin hayalleriniz benim gayem olacak. Gençler iş bulup çalışıyorsa tüm akrabaları memnun olur.

*Biliyorum bunların hiç biri vaat değil, sizin hakkınız. Bu hakkı size teslim edecek kuruma siyaset kurumu diyoruz. Her şeye vergi ödüyorsunuz.

*Bu verginin size huzur olarak dönmesi lazım, rahmet olarak dönmesi lazım, geçim olarak dönmesi lazım. Şayet dönmüyorsa ve yalnızca bir avuç şahsa gidiyorsa, milyarlarca dolarlar, eurolar gidiyorsa bu kardeşiniz gereğini yapacak.

*Milyar dolarları İngiltere’ye götürenlerden, onları Türkiye’ye getirecek. Yoksul, fukaranın hakkını savunacağız.

*Sultanbeyli’deyim, hoş bir yerdeyim. Daha fazla gelmek isterim. Daha fazla sofranıza oturmak isterim, birebir konuşmak isterim, kaygılarınızı dinlemek isterim.

HORTUMLARIN TAMAMINI KESECEĞİM

*Biz kin tutmayız, öfkeyi kendi ruhumuza enjekte etmeyiz. Kardeşlik, dostluk üzerine, sevgi üzerine her şeyi inşa etmek isteriz.

*Siyaset size doğruları söylemek zorundadır. Verdiğiniz verginin hesabını siyaset kurumu size vermiyorsa paralar birilerine gidiyor demektir. O hortumların tamamını keseceğim, bu halka vereceğim hiç telaş etmeyin. Benim umudum gençler, sizlersiniz.