Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken ‘Tansu Çiller’ çıkışı…

mudhaber

Aktif Üye
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir daha siyasete dönüş sinyalleri veren eski Başbakan Tansu Çiller’le ilgili “Bunlar büsbütün beyhude arayışlar” tabirlerini kullandı.

EXPO 2021 Hatay açılışına katılmak üzere Hatay’a gelen CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, program bitiminde SÖZCÜ muhabirine özel açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu’na yöneltilen sorular ve karşılıkları şu biçimde:

Seçim kanunu teklifindeki değişiklikle ilgili fikirleriniz neler?

*Gitmemek için bir koltuk merakı var iktidarın. ‘Acaba koltuğumuzu nasıl koruruz’ diye bir arayış arasındaler.

*Seçim yasası bu yüzden değiştiriliyor. Çok fazla eleştirmiyorum zira ne yaparlarsa yapsınlar, bu millet bunları gönderecek.

*Çünkü artık kâfi. Derler ya ‘bıçak kemiğe dayandı’ diye, millet artık o noktaya gelmiş durumda. Mutfaklarda yangın var. Gidin çiftçilere, esnafa, sanayiciye, otobüs – taksi şoförüne…

*Yani toplumun her bölümüne, her katmanına gittiğinizde yalnızca şikayet dinliyorsunuz. Bu şikayetlerden Türkiye’den arınması lazım…

*Onun için de bu iktidarın demokratik yollarla gitmesi, yeni bir anlayışın gelmesi lazım. Hepimizin rahat bir nefes alması lazım…

Seçim maddesindeki değişiklik muhalefetin işini zorlaştırır mı?

*Bizim işimiz halka. Halka gideceğiz. Var olan karamsar atmosferi nasıl düzelteceğimizi anlatmamız gerekiyor.

*Yeni yol haritamızı, demokrasiyi, özgürlükleri, çiftçinin esnafın nasıl kazanacağını, derin yoksulluğu nasıl gidereceğimizi, öteki ülkelerle nasıl barışacağımızı, konuğumuz olan Suriyeli kardeşlerimizi kendi ülkelerine nasıl huzur ortasında gönderebileceğimizi anlatmamız lazım.

*Biz bunları anlattığımız vakit aslına bakarsan geniş kitleler bir biçimde ikna oluyorlar. Birbirimize bunları anlatmamız lazım. Zira Türkiye’nin bir değişime, dönüşüme muhtaçlığı var.

*Barışmaya, kucaklaşmaya muhtaçlığı var. Türkiye’nin helalleşmeye muhtaçlığı var. Artık arbededen bıktık.

*Yeni bir atmosfer, hoşluk istiyor herkes. Türkiye; hoşu cennet üzere bir ülke… Bu cenneti illa cehenneme mi çevirelim? Hayır.

*Biz bu hoş ülkede huzur ortasında yaşamak istiyoruz. Doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi herkesle kucaklaşacağız.

+ siyasete dönüşünü nasıl değerlendirirsiniz?

*Yani ne yaparlarsa yapsınlar. Tansu Hanım mı olur diğer birisi mi olur bilmiyorum. Bunları ben yapay gündem olarak kabul ediyorum.

*‘Acaba biz Millet İttifakı’nı nasıl olur da iktidara taşımayız?’ bunun arayışı arasındaler. Bunlar büsbütün beyhude arayışlar.

*Millet sonucunı vermiş vaziyette. Sandığı bekliyor. Herkes diyor; ‘biraz sabır.’ Sabrediyorlar. Gelecek ve milletimiz sonucunı verecek. Ben bu milletin ferasetine güveniyorum.

Cumhurbaşkanı adayı Millet İttifakı’nın mı adayı olacak CHP’nin mi?

*Cumhurbaşkanı adayımızı Millet İttifakı’nın önderleri belirleyecekler. 6 başkan bir ortadayız, 6 önder birlikte, 6 başkan Cumhurbaşkanı adayımızı belirleyecek ve 6 önder de daima birlikte adayımızı destekleyeceğiz.

Hataylılara ne bildiri vermek istersiniz?

*Bu hoş kadim kentte yaşıyorsunuz. Büyükşehir belediye liderimiz ve öteki belediye liderlerimiz olağanüstü uğraş harcıyorlar. Bütün hoşluklar Hatay’ın olsun.