Kıyı Güvenlik Komutanlığı’nın birinci bayan bot kumandanı nazaranv başında

mudhaber

Aktif Üye
Kıyı Güvenlik Komutanlığı’nın birinci bayan kıyı güvenlik bot kumandanı dümen başında.

Kıyı Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı sorumluluk alanında, denizlerde can ve mal emniyetinin sağlanması, her türlü yasa dışı faaliyetin önlenmesi ve deniz kaynaklarının sürdürülebilir biçimde korunmasına yönelik faaliyetlerine tüm süratiyle devam ediyor.

Bölge Komutanlığı bünyesinde 3 Küme Komutanlığı, 5 Karakol Komutanlığı, 51 adet yüzer öge, 7 Dalış Timi ve 4 Taşınabilir Radar Timi bulunuyor.

İstinye’de birinci bayan kıyı güvenlik bot kumandanı olarak misyon yapan Üsteğmen Esra Çamkerten, 2016 yılında Denizcilik Fakültesinden mezun olduktan daha sonra Kıyı Güvenlik Komutanlığı’nda subay olarak vazifeye başladı. 5 yıldır Kıyı Güvenlik’te bakılırsav yapan Üsteğmen Çamkerten, TCSG İTİMAT Gemisinde 2 sene Arama Kurtarma Subayı ve 1 sene de tıpkı gemide Silah Subayı olarak bakılırsav yaptı.

TCSG-312 numaralı botta 1 sene İkinci Kumandan olarak vazife yaptıktan daha sonra, 2021 Temmuz ayında TCSG-29 numaralı bota Kıyı Güvenliğin birinci bayan bot kumandanı olarak atandı.

Denizlerde can ve mal güvenliğinin sağlanması için öz bilgi ile misyon yapan Üsteğmen Esra Çamkerten, müdahale gerektiren durumlarda öteki bot işçisi ile birlikte denize açılıyor.

“SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞINDA BİRİNCİ BAYAN BOT KOMUTANIYIM”

Kıyı Güvenliğin birinci bayan bot kumandanı olduğunu belirten Üsteğmen Esra Çamkerten,
şöyleki konuştu:

*TCSG-29 Komutanlığında bot kumandanı olarak bakılırsav yapmaktayım. Kıyı Güvenlik Komutanlığı’nda birinci bayan bot kumandanıyım. Denizcilik Fakültesinden mezunum. Öğrenciyken Kıyı Güvenlik Komutanlığı resmi internet sitesini takip ederdim.

*Subay olma isteği daima içimde vardı. Mezun olduktan daha sonra bir gün Kıyı Güvenlik Komutanlığı resmi internet sitesinde kontratlı subay alımı olacağını gördüm ve müracaatımı yaptım. Yaklaşık 5 yıldır vazife yapmaktayım.

*Eğitim sürecimiz Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında başladı. Sporla alakalı olan bir insanın çarçabuk tamamlayabileceğine inandığım bir müddetçti.

*Temel askerlik eğitimimizi orada tamamladıktan daha sonra Antalya’daki Kıyı Güvenlik Eğitim ve Öğretim Komutanlığında eğitimimize devam ettik.

*Antalya’daki eğitimimiz icra edeceğimiz bakılırsave yönelik olmakla birlikte, her gün spor derslerimizde mevcuttu.

*Eğitim sürecimiz yorucu olsa da tıpkı derecede eğlenceli olduğunu düşüyorum.

“BİZİM MESLEĞİMİZDE BAYAN ERKEK AYRIMI YOK”

Mesleğinde bayan erkek ayrımı olmadığını belirten Üsteğmen Çamkerten, “nazaranvimi icra ederken beni en epeyce etkileyen olaylar arama kurtarma yaparken yaşadıklarımızdır. Ne yazık ki her olayda bütün insanları sağ kurtaramayabiliyoruz. Bilhassa bir cansız vücudu sudan almak, o insanın hayatını kurtaramamak insanı kahrediyor. nazaranvimi yaparken zorlandığım bir an olduğunu söyleyemem. İşimi severek yapıyorum. Müdahale ettiğim olayların sayısını söyleyebilmem mümkün değil. Sayamayacak kadar oldukçatur. Bizim mesleğimizde bayan erkek ayrımı yok. Cinsiyeti bir kenara bırakarak insan olarak bakılırsavimizi icra ediyoruz. Sen bayansın ben erkeğim fikirleri bize göre değil” sözlerini kullandı. (İHA)