Kızkumu’nu simgeleyen heykele nahoş atak

mudhaber

Aktif Üye
Muğla’nın Marmaris ilçesi Orhaniye Mahallesi’nde 600 metre uzunluk, 3 metre eninde, kırmızı kumlardan oluşan dünyaca ünlü Kızkumu’nu simgeleyen heykele yakışıksız akın. Heykele yazılar yazılıp göğüs ve ellerinde kırıklar oluşturuldu.

Muğla’nın Marmaris ilçesi Orhaniye Mahallesi’nde denizin üzerinde 600 metre uzunluğunda, ortalama 3 metre eninde, kırmızı kumlardan oluşan ve güya insanların denizin üzerinde yürüdüğü hissini veren dünyaca ünlü Kızkumu’nu simgeleyen heykele yakışıksız hücum. Heykelin üzerine yazılar yazılıp göğsünün bir adedine açılan deliğe gözlük sapı sokuldu. Ellerine ziyan verildi. Mahalle sakinleri reaksiyon gösterirken Jandarma takımları yazıları sildirdi.

Marmaris’e 30 kilometre uzaklıktaki Orhaniye Mahallesi’nde, başlangıcıyla bitiminde 1.5 metrelik 2 beyaz deniz kızı heykelinin bulunduğu sığ kum, büyük ilgi görüyor. Dilek yolu haline gelen bu yeri yaz aylarında günde binlerce kişi ziyaret ediyor.

Bilhassa Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında çok ilgi niçiniyle izdihamın yaşandığı Kızkumu’na hücum kınandı. Heykelin üzerine “Ey kullar bana inanmayın, yaradana tapın. Ulu Rabbim kızar daha sonra. Ben bir simgeyim kırmayın kalbimi ben de ağlarım” kelamları yazıldı.

“HANGİ ÇAĞDA YAŞIYORUZ?”

Orhaniye’de yaşayan ve yakışıksız durumu görüntüleyerek SÖZCÜ ile paylaşan emekli astsubay Ruhi İyigün, “Bunlar insan olamaz. İsmi üzerinde heykel. Bir sembol. Bunu dinle, yaratıcıyla bağdaştırmak yobazlıktan öteki bir şey değil. Lafın bittiği yer” dedi.