“Medyayı susturacak maddeyi tarih yazmadı”

mudhaber

Aktif Üye
35 yıl gazetecilik yapan Enis Berberoğlu, “Meslek hayatım boyunca 12 başbakan 6 cumhurbaşkanı gördüm, hepsi medyayla uğraştı, hiç biri başarılı olamadı” dedi.

Gazeteci
kökenli CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, 35 yıllık mesleksel birikiminin ışığında sansür maddesine ait Meclis kürsüsünden çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. “Medyayı susturacak, korkutacak bir maddeyi tarih yazmadı, bundan daha sonra da yazmaz” diyen Enis Berberoğlu’nun açıklamaları şöyleki:

SÖZCÜ’YE “FETÖ’CÜ” DEDİNİZ

■ Cumhuriyet’in idaresini toptan içeri attınız. SÖZCÜ’ye “FETÖ’cü” dediniz, cezalar yağdırdınız, gazetenin sahibi yurt haricinde yaşıyor, babasının cenazesine bile gelemedi. Meslek ömrüm boyunca 22 hükümet, 12 başbakan, 6 cumhurbaşkanı gördüm, hepsi medyayla uğraştı, hiç biri başarılı olamadı, siz de olamazsınız. Yasa değil, ne getirirseniz getirin, özgürlüğe inanmış medyayı susturacak, korkutacak bir maddeyi tarih yazmadı, bundan daha sonra da yazmaz.

■ Teklifin görüşmelerinde bir hafta aşıldı, hükümeti destekleyen medya organlarının da telaş ortasında olduğunu fark ediyorum. Muhtemelen bu yasa, gelecek sene muhtemel bir iktidar değişikliğinde, yani bizim tarafımızdan nasıl kullanılır? Onun tereddüdü ve korkusu arasındaler gördüğüm kadarıyla.

■ Şayet partimi ve genel liderimizi tanıyorsam hiç boşuna korkmasınlar. bu biçimde baskılara biz başvurmayız. Bırakırız, onlar da istedikleri üzere yazsın çizsinler. Zira örtecek bir yolsuzluğumuz, bir adalet ayıbımız bugüne kadar olmadı, bundan daha sonra da olmayacak.

■ 35 seneye yakın gazetecilik yaptım, habercilik yaptım, televizyon kurdum, yönettim. Bir işverene, bir çıkar kümesine ya da bir ideolojiye teslim olmak aslına bakarsanız medyaya uygun değildir. Bu maddeyle neyi murat ediyorsunuz bilmiyorum. Bunu içtenlikle söylüyorum.