Meral Akşener, Mansur Yavaş’ı örnek göstererek iktidar bildirisi verdi

mudhaber

Aktif Üye
Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş ile iftarda buluşan YETERLİ Parti başkanı Akşener, “Mansur Yavaş yaptığı icraatle tarımda çalışanların, besicilerin, süt üreticilerinin, talebelerin, çocukların, bayanların, gençlerin, esnafın yanında. Hani bunlar bu biçimde olmayacaktı? Onun için icraat yaptığınız vakit o örnekten yola çıkarak iktidarımızda da tıpkı şey olacak. Çalmayacağız, çırpmayacağız, yolsuzluk yapmayacağız, israf etmeyeceğiz” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş ve YETERLİ Parti Siyasi İşler Lideri ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi GÜZEL Parti Küme Başkanvekili Adnan Beker’in mesken sahipliğindeki Ankara İftar Buluşması’na katıldı.

İKTİDARDA KAYNAĞIN NASIL KULLANILACAĞINI AÇIKLADI

Etkinlikte konuşma yapan Akşener, “İktidar olduğumuzda ‘Siz geldiğinizde kaynağı nereden bulacaksınız’ diyorlar. Ben de diyorum ki, ‘Çalmayacağız, çaldırmayacağız. İsraf ettirmeyeceğiz. Yolsuzluk yapmayacağız, yaptırmayacağız…’ Türkiye’nin hakikaten büyük bir gücü var. Türkiye’nin bu gücü, milletin refahına harcaması yerine çarçur ediliyor, yandaşa harcanıyor” sözlerini kullandı.

MANSUR YAVAŞ’A TEŞEKKÜR ETTİ

Mansur Yavaş’a övgü dolu sözlerde bulunan ve kendisine teşekkür eden Akşener, “İyi ki Ankara’yı Mansur lider kazanmış ki, toplumsal devletin ne olduğunu, yoksulun yanında olmanın ne olduğunu, gözüne sokmadan ve incitmeden yardımcı olmayı ortaya koyarak, o yardımların nasıl yapılabileceğini, yolsuzluk ve telaş yaratmadan, nitekim direkt yardımın nasıl yapılabileceğini gösterdi. Ben size arkadaşlarımızın huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

“İYİ PARTİ KURULDU TÜRKİYE’DE BİRÇOK ŞEY DEĞİŞTİ”

Konuşmasının devamında gençlerin hakkının yenilmesi ve mülakatlardaki usulsüzlüklere değinen Akşener, “88 puanla elenen çocuğun yanındaki arkadaşı 60-65 puana atanıyor. O gençlere bu biçimde bir eziyetin edilmesinin önüne geçilmesinin yolu, bu ucube sistemi değiştirmekten geçiyor. Onu da biz başaracağız” sözlerini kullandı.

“Bir şey oldu her şey değişti. YETERLİ Parti kuruldu, Türkiye’de biroldukça şey değişti” diyen Akşener, “Ankara’da sayın Mansur Yavaş yaptığı icraatle tarımda çalışanların, besicilerin, süt üreticilerinin, talebelerin, çocukların, bayanların, gençlerin, esnafın yanında. Hani bunlar bu biçimde olmayacaktı? Onun için icraat yaptığınız vakit o örnekten yola çıkarak iktidarımızda da tıpkı şey olacak. Çalmayacağız, çırpmayacağız, yolsuzluk yapmayacağız, israf etmeyeceğiz. Bu ülkeyi Atatürk’ümüzün ortaya koyduğu muasır medeniyetler düzeyinde Allah’ın müsaadesiyle, sizin iradenizle, milletimizin teveccühü ile çıkaracağız. Âlâ ki YETERLİ Parti’yi birlikte kurmuşuz” biçiminde konuştu.