Moldova’ya sığınan savaş mağduru Ukraynalı bayan ve çocuklara Kuşadası kucak açtı

mudhaber

Aktif Üye
Ukrayna’daki savaş niçiniyle ülkelerinden ayrılıp Moldova’ya sığınan 97 bayan ve çocuğa Aydının Kuşadası ilçesi kucak açtı. Bir cins firmasının aracılığıyla İzmir Adnan Menderes Havalimanına getirilen Ukrayna vatandaşlar ondan sonrasında Kuşadası’ndaki otellere yerleştirildi.

Kuşadasındaki sivil toplum kuruluşları ve iş adamları, bir cins firmasının öncülüğünde Ukrayna’daki savaş mağduru bayan ve çocuklara yardım etmek için çalışma başlattı. Akabinde tıp firması yetkilileri savaş niçiniyle Kiev’deki meskenlerinden ayrılıp Moldova’nın başşehri Kişineve sığınan Ukraynalı bayanlarla bağlantıya geçti. Yetkililer, ortalarında çocuk ve bebeklerin de olduğu toplam 97 kişi için saat 20.00de Kişinev Milletlerarası Havalimanı’ndan firmaya ilişkin olan bir uçak kaldırdı. Ukraynalılar saat 23.00 sıralarında İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na indi. Havalimanında firma yetkilileri tarafınca karşılanan Ukraynalı bayan ve çocuklar çabucak sonrasında otobüslerle Kuşadası’na getirilip otellere yerleştirildi. Ukraynada hayat olağana dönene kadar Kuşadasında kalacak olan savaş mağdurlarının yemek sarfiyatları Kuşadası Belediyesi tarafınca karşılanacak.

TÜRKİYE’YE GELDİĞİMİZE İNANAMIYORUM
Kievden Moldova’nın başşehri Kişineve 2 yaşındaki kızı Maria ile iki gün evvel sığınan Yulia Parno (29) da, Türkiyeye geldiğimiz için epey memnunum. Burada kendimizi inançta hissediyoruz. Kiev’de kalan akrabalarımın güvenliğinde kaygı duyuyorum” diye konuştu.

Kuşadasına geldiği için fazlaca keyifli olduğunu belirten Natalia Vandysheva (38), Ukraynada devam eden savaş niçiniyle en çok bayan ve çocuklar mağdur oluyor. Türkiyeye geldiğimize hala inanamıyorum. Birfazlaca akrabam ile yakın arkadaşım Kiev’de kaldı. Bize yardım eden herkese epeyce teşekkür ediyorum” dedi.

“EN YETERLİ FORMDA AĞIRLAYACAĞIZ”

Tıp firmasının Genel Müdürü Fahrettin Çiçek ise “Kuşadasında her vakit turist olarak karşıladığımız Ukraynalı kardeşlerimizi maalesef bu sefer savaş niçiniyle konuk ediyoruz. Onları Ukraynadaki hayat olağana dönene kadar Kuşadasında en âlâ biçimde ağırlayacağız. Umarım bu savaş epey uzun sürmez ve bölge bir an evvel huzura kavuşur” dedi. (DHA)