Muharrir Poyraz’a hücumda yeni gelişme: Belediye lideri şikayet dilekçesi verdi

mudhaber

Aktif Üye
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, meskeninin önünde uğradığı atakta darp edilen müellif Ergün Poyraz’ın ağır bakımdan çıktıktan daha sonra yaptığı açıklamada suçladığı Belediye Lideri Ömer Günel, Cumhuriyet Savcılığına verdiği dilekçe ile Poyraz’dan şikayetçi oldu.

Kuşadası’ndaki konutunun önünde atağa uğrayan muharrir Ergün Poyraz’ın komadan çıktıktan daha sonra suçladığı CHP’li Belediye Lideri Ömer Günel, Cumhuriyet Savcılığına verdiği dilekçe ile Poyraz’dan şikayetçi oldu.

Ataktan Kuşadası Belediye Lideri Ömer Günel’i sorumlu tutan Poyraz, “Taburcu olur olmaz hakkında kabahat duyurusunda bulunacağım. Bana saldıranların terör örgütü PKK ile ilişkileri net. Bunlar PKK firması. 750 bin ton mıcır ihalesi alıyorlar ancak bir kilo bile mıcır yapmış değiller. Benim ihbar mektubum Turan B.’nın konutunda ele geçiyor. Benim dilekçem nasıl oluyor da bunların eline geçiyor. Ortalarındaki işbirliği aşikar” kelamlarını kanıtlamasını istedi.

GÜNEL: SAVINI İSPAT ETMELİ

Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Günel, Ergün Poyraz’ın kendisiyle ilgili kelamlarını hatırlatarak, “Ergün Poyraz, beni PKK’lılar dövdü ve Belediye Lideri beni dövdürttü dedi. Bu önemli bir isnat, önemli bir suçlama. Demek ki elinde bilgi ve evraklar var. var ise bu tezini ispat etmeli, yoksa da iftiradan dolayı kovuşturulmalı, soruşturulmalı. Bu niçinle kendisiyle ilgili kabahat duyurusunda bulundum. Bunlar yakışıksız argümanlardır. Elinde ne var ise getirip yargı makamlarına teslim etmeli. Bu niçinle hata duyurusunda bulundum” diyerek yargının kovuşturmasıyla her şeyin ortaya çıkacağını söylemiş oldu.

NE OLMUŞTU?

Kuşadası’nın Davutlar Mahallesinde yaşayan müellifi Ergün Poyraz, geçen Pazartesi günü akşam saatlerinde konutunun önünde üç kişinin saldırısına uğradı. Yaralanan Poyraz, 112 Acil Sıhhat Takımlarının birinci müdahalesinden daha sonra hastaneye kaldırıldı.

Müellif Poyraz, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesinde ağır bakıma alınırken, Kuşadası polisi de olayla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan araştırmada Poyraz’a saldıranların Kuşadası Belediyesi’nden ihaleler alan ZBTa isimli firmanın sahipleri bilgisine ulaşılınca, polis yaptığı operasyonlarla inşaat firmasının sahibi Turan B., kardeşi Zana B. ve sürücüsü Vural Ç.’nin de ortalarında bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı.

Aydın Valiliği’nin olayla ilgili yaptığı açıklamada, şüphelilerin mesken ve işyerlerinde yapılan aramalarda epey sayıda şirket kaşesi, ihale dökümanları, dijital malzemeler ve cep telefonlarının ele geçirildiği, olayı Kaçakçılık ve Organize Hatalar Ofisi gruplarının yürüteceği açıklandı. Gözaltına alınan 6 kişinin sorgularının tamamlanmasından daha sonra Cuma günü Adliyeye sevk edileceği öğrenildi.