Nalan: Panik atak oldum

mudhaber

Aktif Üye
90’lı yılların unutulmaz müzikçilerinden Nalan, Armağan Çağlayan’ın YouTube’da yayınlanan “Dur Bi Dinle” programına konuk oldu.

hayatına dair samimi açıklamalarda bulunan Nalan, keşfediliş öyküsünü anlattı.

“Beni dinlemeye geldiler”

Nalan, “Zeynep Talu, Garo Mafyan’a solist arıyordu. Bana onunla Altın Pınar’ın barında buluşmamı söylemiş olduler. Ancak öteki bir yerde çalıştığım için gitmedim. Zeynep Talu da çalıştığım bara gelip beni dinledi. Her şey o denli başladı.” diye konuştu.

“Tarzım belirli değil”

Müzikçi, “Of Aman” lakabını kendisine Garo Mafyan’ın taktığını söylemiş oldu: “İlk albümüm çıktığında Garo Abi, ‘Senin ismin Of Aman Nalan. Ferdi Tayfur’un da bayan versiyonu olacaksın’ dedi. Benim arabesk müzik söylemem bekleniyordu. Ama pop’un üzerine Türk müziği vokali yaptım. Bu yüzden senelerca ‘Ne biçim yaptığını bilmiyor’ dediler.”

“Evden çıkmadım”

Nalan, 2013-2016 senelerında panik atak bozukluğu yaşadığını da anlattı: “Neredeyse bir yıl konuttan dışarı çıkamadım. Çıktığımda da titriyor, arabayı kullanamıyordum. Kalp krizi geçiriyormuş üzere hissediyorum. Mevtten de korkmam aslında. ‘Bir şey olacak, öleceğiz’ ya da ‘Bana bir şey şayet olmazsa onlara olacak’ hissiyle bir yıl geçti. Sonunda üstesinden gelmeye karar verdim. Doktora gittim ve panik atak tedavisi oldum. Akabinde Bodrum’a yerleştim. Huzuru orada buldum.” Nalan, sanıldığı üzere şarkıcılığı bırakmadığını söylemiş oldu: “Asla işime veda etmedim. Ona yapışık doğdum. Ortada ‘Bıraktı’ diye laflar dönüyor, duyuyorum. Birilerinin işine geliyor bu durum herbiçimde.”