‘Nisa Mihriban’ı terk eden annenin tabirinde ‘mermi’ ayrıntısı

mudhaber

Aktif Üye
İstanbul’da üç aylık bebeğini terk ettiği savıyla tutuklanan 21 yaşındaki E.S.’nin sözündeki detaylar dikkati çekti. E.S., kendisini gebe bırakan M.Ç.’nin bebeği aldırmak için baskı yaptığını, eline bir tane mermi sıkıştırdığını ve “Buna bakıp beni hatırlarsın” söylemiş olduğini öne sürdü.

İstanbul Pendik’te yerde bulunan ve Nisa Mihriban ismi verilen 3 aylık bebeği terk ettiği nedeni öne sürülerek tutuklanan 21 yaşındaki E.S. hakkında 3 aydan 2 yıla kadar mahpus cezası istemiyle dava açılmıştı.

E.S. savcılıktaki sözünde, imam nikahlı beraberliğinden şiddet gördüğü için ayrıldığını, ailesinin baskılarına maruz kaldığını ve toplumsal medyada tanıştığı M.Ç. ile bağa girdikten daha sonra gebe kaldığını anlatmıştı. E.S.’nin savcılıktaki sözünün bilgileri dikkat çekti.

Bebeğe acil tıp teknisyeni Büşra Durmaz süt annelik yapmıştı.

“BUNA BAKIP BENİ HATIRLARSIN”

E.S. tabirinde, 2019 yılında ailesinin isteğinde imam nikahı kıydıklarını ve bu beraberlikten 1.5 yaşında bir kızı olduğunu belirterek, şiddet gördüğü için ailesinin yanına döndüğünü anlattı. Ailesinden baskı gördüğünü ve kendisini tekrar evlendirmek istediklerini söyleyen E.S., şunları söylemiş oldu:

– Instagram üzerinden tanıştığım M.Ç. ile görüşüyordum. Arayış içerisinde birkaç sefer kendisi ile bağa girdim. Yaklaşık bir ay daha sonra iki haftalık gebe olduğumu öğrendim. M.Ç.’ye durumu söylemiş olduğimde “Git çocuğu aldır” dedi. Elime de bir tane kurşun sıkıştırdı. Bana “Buna bakıp beni hatırlarsın” dedi. daha sonrasında numarasını değiştirdi. Kendisine ulaşamadım.

KORKTUĞUM İÇİN AİLEME HABER VEREMEDİM

– Karnım büyümeye başlayınca konuttan kaçıp İstanbul’a gittim. bir süre sokaklarda gezinip Taksim’de bulunan karakoldan yardım istedim. Beni bir bayan sığınma meskenine yerleştirdiler. İki ay burada kaldım. daha sonra beni diğer bayan sığınma meskenine naklettiler. Çocuğumu 5 Ocak 2022 günü doğurdum. Bu doğumdan kimsenin haberi yoktu. Korktuğum için aileme haber veremedim.

Bayan sığınma meskeninde 6 aylık mühleti dolunca idarenin ayrılmasını istediğini tabir eden E.S., bebeğine bakacak durumu olmadığı için bebeğini bıraktığını söylemiş oldu.

ANNE CEZAEVİNDE, BABA HAKKINDA ŞİMDİ SÜREÇ YOK

Öte yandan E.S.’nin, gebe kaldığını öğrendikten daha sonra bebeği aldırması için baskı yapan, eline kurşun sıkıştıran M.Ç. hakkında şu ana kadar bir süreç yapılmadığı, E.S.’nin de tabirinde bahsetmiş olduğu bireyden resmi olarak şikayetçi olmadığı öğrenildi.