Öğrencilerin okul yolu sıkıntısı

mudhaber

Aktif Üye
Sinop’un Dikmen ilçesinde 2012 yılında meydana gelen selde yıkılan köprünün yerine derme çatma bir geçiş yolu yapıldı. Yağan yağmur niçiniyle daha evvel de biroldukca sefer yıkılan geçiş yolu 3 gün evvel yağan şiddetli yağmur niçiniyle bir sefer daha yıkıldı. Taşımalı eğitim ile 6 köyden okula giden öğrencileri vatandaşlar dereden karşıya geçirmek zorunda kaldı.

Dikmen ilçesinde bir hafta gün evvel yağan şiddetli yağmur niçiniyle Güzelceçay taştı. Yükselen sular, ilçe merkezi ile 6 köyün tek irtibat noktası olan ve 12 yıl evvel meydana gelen selde yıkılan köprünün yerine menfezler üzerine yapılan geçiş yolu ziyan gördü. Daha evvelki senelerda da birfazlaca defa yıkılan süreksiz yol, taşımalı eğitim nazarann onlarca öğrenciyi güç durumda bıraktı.

ÖĞRENCİLERİ VELİLER KUCAKLARINDA KARŞIYA GEÇİRİYOR

Çay içine yerleştirilen menfezler üzerine yapılan yolun birtakım kısımları azgın sular niçiniyle yıkılınca, 6 köyde taşımalı eğitim ile okula giden onlarca öğrenci dere kenarına kadar servis araçlarıyla geldikten daha sonra velilerce kucaklanıp karşıya geçirilmesi reaksiyon çekti. Köylüler, her kış birebir meseleyle karşılaştıklarını ileri sürerek çayın üstüne köprü yapılmasını istedi.

Her yağmurda tıpkı problemle karşılaştıklarını belirten Serkan Dinç, “Buradaki köprü, 6 köyün ulaşımını sağlıyordu ve 2012 yılında meydana gelen selde yıkıldı. Onun yerine bu biçimde derme çatma bir yol yaptılar. Her yağmurda bir kısmı yıkılıyor.

10 yıldır bir köprü yapamadılar lakin uzaya gideceğimizi söylüyorlar. Öğrenciler bir haftadır perişan. Çocuklarımızı kucaklarımızda dereden karşıya geçiriyoruz. Köylüler, konutlarına erzak götüremiyor, hastalar hastaneye gidemiyor. 10 yıldır beşerler eziyet çekiyor” diye konuştu.