Özel okullarda online eğitim karmaşası: Evvel duyurdular, daha sonra iptal ettiler

mudhaber

Aktif Üye
İstanbul’da olumsuz hava şartları niçiniyle pazartesi gününe kadar tüm okullar tatil edilirken, online eğitim konusunda net bir açıklama yapılmaması baş karışıklığı yarattı. Biroldukca özel okul online eğitime devam edileceği istikametinde velileri bilgilendirdi. Sendika ve meslek örgütlerinin devreye girmesiyle valiliğin, okulların online ders veremeyeceğini tüm okullara bildirdiği öğrenildi.

İstanbul’da beklenen kar fırtınası niçiniyle bütün eğitim kurumları 14 Mart Pazartesi gününe kadar tatil edilmişti. Valiliğin açıklamasında sıhhat ve ulaşım hizmetleri haricinde memur, personel ve öteki çalışanın 10 Mart 2022 Perşembe günü idari müsaadeli sayılmalarına karar verildiği bildirilmişti.

sonucun akabinde özel okullarda online eğitim karmaşası yaşandı. Birtakım özel okullardan velilere gönderilen iletide, online eğitim yapılmayacağı açıklandı.

“VALİLİK, ONLINE DERS YAPILAMAYACAĞINI TÜM OKULLARA BİLDİRDİ”

Bir özel okuldan velilere gönderilen iletide şu biçimde denildi;

“Bildiğiniz üzere İstanbul Valiliği tarafınca iki gün boyunca yüz yüze eğitime orta verilmiştir.

Genel Müdürlüğümüz eğitimin online olacağını belirtmiş ve bu çerçevede online eğitim planlaması yapılmış ve sizlere duyurulmuştır.

Lakin; Valilik öğretmenlerin idari müsaadeli sayıldığını ve okulların online ders veremeyeceğini tüm okullara bildirmiştir.

Bu çerçevede tüm özel okullar ve okulumuz iki gün boyunca eğitim-öğretim faaliyetlerine orta vermiş olup online eğitim yapılmayacaktır.”

SENDİKA VE MESLEK ÖRGÜTLERİ DEVREYE GİRDİ

Özel Kesim Öğretmenleri Sendikası’ndan yapılan açıklamada şu tabirlere yer verildi;

*Sendikamızın yetkililerden aldığı net bilgiye nazaran valilik tarafınca yapılan açıklama online eğitime müsaade vermiyor. Meçhullüğü ortadan kaldıracak bir açıklamanın yapılmasını gerekli görüyoruz. Daha net bir açıklama için MEB’e dilekçe ile müracaatta bulunulacaktır.

*Öğretmen arkadaşlarımızı çalıştıkları kurumun bağlı olduğu ilçe MEB şubelerini aramaya ve haklarını aramaya davet ediyoruz. Online ders yapacak olan kurumların listesi MEB’e sunulacaktır.

*Resmi açıklamayı dikkate almayan kurumların isimlerini bizlerle paylaşabilirsiniz. Online ders esnasında tarih ve saat ibareli ekran imgesi alın ve sendikamızla paylaşın.

*Özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenler için sıkıntı haklarını savunmaktır. Kurum işverenlerinin keyfi kararları eğitim işçisinin emeğinden ve haklarından üstün değildir.

OKULLARDAN GÖNDERİLEN BİLDİRİLER BAŞ KARIŞTIRDI

Belirsizliğin giderilmemesi niçiniyle birtakım özel okullardan velilere, perşembe ve cuma günleri online derslerin devam edeceği istikametinde bildiriler atıldı.

Biroldukça özel okul ise sendikaların davetinin akabinde, kararlarını iptal ederek online eğitim yapılmayacağını duyurdu.