Okan Bayülgen: Z Jenerasyonu Londra’da itaat etmeye razı

amerikali

Yeni Üye
Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan Okan Bayülgen, Z Kuşağı’nın Londra’ya kapağı atıp itaat etmeye razı olduğunu fakat Türkiye’den bunun için kaçmaya çalıştığını söylemiş oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafınca düzenlenen 12. Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan sanatçı Okan Bayülgen, kitap ararken heyecanlandığını sırılsıklam olduğunu söylemiş oldu. Yeni Kuşak ve Mizah isimli söyleşisinde Bayülgen, Z Kuşağı’nın Londra’ya kapağı atıp itaat etmeye razı geldiğini, Türkiye’den bu münasebet ile gittiğini belirtti.

ÇOK ETKİLEYİCİ BİR KİTAP FUARI

Kocaeli Kitap Fuarı’nı pahalandıran Bayülgen, “Çok etkileyici bir kitap fuarı yaşıyoruz. her insanın izlenimi epeyce uygun. Yerde bile seyirci var, fevkalade. Müzik söylemeye gelmişim gibi” sözlerini kullandı.

ÇOK HEYECANLANIYORUM, SIRILSIKLAM OLUYORUM

Hepimizin kitaplarla ilgisi olduğunu lisana getiren Bayülgen, “Kitapçılarda bir kitap aramak fazlaca eğlenceli. Farklı kitaplar da insanın karşısına çıkıyor. İnsanın hayatını değiştiren bir kitapla karşılaşabilirsiniz” dedi. ‘Kitap ararken heyecanlanıyor musunuz?’ formundaki soruya “Çok heyecanlanıyorum, sırılsıklam oluyorum. Kurgu işlerde fazlaca heyecanlandığımı, içine daldığımı biliyorum. Lakin bu şahsi” dedi.

ÇOK FAZLA MALUMAT, ENFORMASYON VAR

Bayülgen, “Gençlerle konuştuğumuzda epeyce fazla kitap okumadıklarını düşünüyorum lakin sorduğumda okuduklarını söylüyorlar. Çok fazla isim biliyoruz hayli fazla malumat, enformasyon var. Elimizde telefon geri zekâlı üzere dolaşıyoruz” tabirlerini kullandı.

KİTAP DİNLEYİCİSİ İLE ARKADAŞ OLMAK İSTİYORUM

Çağımız dünyasında ‘kitap dinleme’nin yer edindiğini vurgulayan Bayülgen, “Kitap dinleme de üzerine düşünülmesi gereken bir şey. Kitap seslendiren biri olarak kitap dinleyen kişi ile arkadaş olmak istiyorum” formunda konuştu.

ÖZGÜRLÜKTEN BAHSEDİYORLAR, İTAAT ETMEYE HAZIRLAR

Türkiye’de ve dünyada Z Nesli araştırmaları yapıldığını söyleyen Bayülgen, “Ürün satmak, oy toplamak için araştırmalar yapılıyor. Z Kuşağı’nı nasıl esir üzere çalıştırırız. Bunun için çalışmalar yapılıyor. İtaat etme sıkıntısı beni epey rahatsız ediyor. Z Nesli özgürlükten bahsediyor ancak itaat etmeye hazır” dedi.

Z JENERASYONU KAPAĞI LONDRA’YA ATMAK İSTİYOR

Z Nesli eleştirisi yapan Bayülgen, “Türkiye’de Z Nesli kapağı mesela Londra’ya atmak istiyor. Londra’ya gitmesinin niçini Türkiye’den şad olmaması. Türkiye’de itaat etmek istemiyor lakin Londra ya da diğer bir yere giderse orada itaat etmeye hazır” halinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı