Pahalılıktan sıkıntı yanan vatandaş: CHP’ye oy vermedim lakin akıllandım

mudhaber

Aktif Üye
Memleketinde esnafı ve vatandaşları ziyaret eden CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, bir dokundu bin ah işitti. Tudere’nin sohbet ettiği vatandaşlardan biri ise “Zamlardan şikâyetçiyiz. Ancak bir bakıyoruz ki bir daha gidip oy veriyorlar. Oyumu bugüne kadar size vermedim ama artık akıllandım.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Merkez’de esnaf ve vatandaşlarla bir ortaya geldi. Sohbet ettiği vatandaşlar pahalılıktan yakınırken yaşlı bir bayan, “Tayyip’in bize yaptığını gavur yapmaz” dedi.

CHP Adıyaman Milletvekili’nin halini hatırını sorduğu 60 yaşında bir bayan, hayat pahalılığından yakınarak, “Tayyip’in bize yaptığını gâvur yapmaz. Allah işini rast getirmesin. Bu kadar da olmaz, yoksul fukarayı sömürmeye ne hakkı var. Pahalılık var, insanlık yok, Allah korkusu yok. Kimse bize sahip çıkmıyor. Ben 60 yaşında dul bir hanımım, bir gelirim yok. Ne olacak?” dedi.

SEN HANGİ PARTİDENSİN?

Yaşlı bayan Tutdere’ye, “Sen hangi partidensin?” diye sorup “Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekiliyim” karşılığını alınca da , “CHP bir daha insaflı, CHP bir daha mert. Bunlar bırakmıyorlar ki CHP gelsin. CHP ne çalıyor, ne de onurdan mahrum. İnşallah memleketimizin başına CHP gelir, Tayyip Erdoğan gider” diye konuştu.

HAMALLAR: GEÇİNEMİYORUZ

İncelemeleri sırasında iş bekleyen hamallarla da sohbet eden milletvekili Tutdere,”İşler nasıl?” diye sorunca adeta bir dokunup bin ah işti.Günlük, 150-200 TL kazanabildiklerini söyleyen hamallar, “Sabah erkenden geliyoruz, akşam 6’ya kadar bekliyoruz. İş çıkarsa 150-200 TL yevmiyemiz var. Geçinemiyoruz. Her gün bir artırım geliyor. Bir koli yumurta olmuş 45 lira” diye yakındı.

İŞSİZLİK DÜŞTÜ MÜ?

CHP Milletvekili Tutdere’nin TÜİK’in işsizliğin düştüğü yolundaki açıklamasını hatırlatıp, “İşsizlik düştü mü?” diye sorduğu vatandaşlar, “Nerede düşmüş vekilim, daha fazlaca arttı. Millette para yok, bu yaşta daima gurbete gidip geliyoruz” diye cevap verdi. Tutdere: ise vatandaşlara, “Hep bir arada bu zorlukların üstesinden geleceğiz ancak bu artırım sistemini de değiştireceğiz” diye karşılık verdi.

CHP’YE OY VERMEDİM LAKİN AKILLANDIM

Bir öbür vatandaş ise daha evvel CHP’ye oy vermediğini, ancak artık CHP’ye oy vereceğini lisana getirerek Milletvekili Tutdere’ye şunları söylemiş oldu: “Zamlardan şikâyetçiyiz. Lakin bir bakıyoruz ki bir daha gidip oy veriyorlar. Az evvel bir vatandaş çıktı diyor ki bizi kandırıyorlar. Biz bilgisiz miyiz ki bizi kandırıyorlar? Bilgisiz insan kandırılır. Sizi takdir ediyorum, oyumu bugüne kadar size vermedim lakin artık akıllandım.

Kendi adıma konuşuyorum bundan daha sonra sizi destekleyeceğim. Sizin üzere bir tane daha vekilimiz olsa daha âlâ olurdu. Adıyaman’ın çocuğusunuz, bizim kederimizi biliyorsunuz ne provokasyon yapıyorsunuz ne de palavra söylüyorsunuz. Kulağıma geliyor herkese yardımcı oluyorsunuz, bana olmasanız da bana yardımcı olmadınız ancak olsun. Yaptıklarınızdan memnun oluyorum.”

HERKES KÜLFETLİ

CHP Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Filistin Caddesi’ndeki incelemeleri sırasında görüştüğü hem esnaf, birebir vakitte vatandaşların gidişattan duydukları şikayetleri lisana getirdiklerini belirterek, “Geçim kahrını birebir yaşayan esnafımız ve yurttaşlarımızla bir ortaya geldik. Vatandaşın alım gücü enflasyon karşısında eridi, bitti. Vatandaş artık nefes alamaz hale geldi. Tahlilin nasıl olduğunu biliyor ve anlatıyoruz. İnşallah bu problemleri CHP iktidarı periyodunda bitmiş oldureceğiz” dedi.