Rizelileri ayağa kaldıran gübreyle ilgili açıklama geldi

mudhaber

Aktif Üye
Rizelilerin, “Hile var” diye ayağa kalktığı gübreyle ilgili açıklama geldi. 5 TIR gübrenin sahipi TAHAP Lideri Mustafa Sarıoğlu, “Gübre alımında ana yüklenici firmanın gübreyi temin ettiği taşeron çuvallara etiket ve GTS kodu basmadığı için geri gönderdim. Bu niçinle prestij süikasti yapmak isteyenlerle ilgili hukuksal süreç başlatıyoruz” dedi.

Evvelki gün Rize Ardeşen’e yanaşan 5 tır dolusu gübreye ait bir açıklama daha geldi.
Çay üreticilerine daha uygun fiyata gübre temin ederek deste olmayı amaçladıklarını kaydeden TAHAP Lideri Mustafa Sarıoğlu yazılı açıklamasında özetle şunları savundu:

• Gübre alımında ana yüklenci firma olan UNB Tarım AŞ’den isteğimiz çay gübresi, taşeron firma olan Gold Gübre Tarım AŞ’den temin edilerek bize ulaştırılmıştır.
  • Ama gelen gübrenin çuvallarında etiket ve GTS’nin olmaması niçiniyle direkt teslim almayarak tarafımdan geri gönderilmiştir.
  • Çay üreticisi için son derece hayati kıymete sahip olan gübrenin, taşeron firma tarafınca sorumsuz ve dikkatsizce yüklenmesi kararı bir karışıklık meydana gelmiştir.
  • Gelen eserde çuvallar üzerinde rastgele bir etiket yahut GTS dediğimiz Gübre Takip Sisteminin olmaması niçiniyle, dağıtım merasimi RizeTv’nin canlı yayınında yaptığım konuşmada bu dağıtımın yapılmayacağını belirterek, münasebetimi ise gelen gübre çuvallarda prospektüsün yeralmaması ve GTS’nin olmaması olarak ifadeederek, dağıtımının yapılmayacağını lisana getirdim.
  • Çiftçimize istediğimiz evsafta temin edeceğimiz gübreyi kardeşlerimize taahhüt ettiğimiz fiyattan da dağıtacağımızı ayrıyeten belirterek, kimsenin kuşku duymamasını istedim.
  • Üreticiye fahiş fiyatla gübre satmayı amaçlayan bir küme baronunun, bize karşı adeta prestij suikasti teşebbüsü talimatımla püskürtülmüş bulunmasına karşın, gelen esere ait tarafımızdan da rastgele bir dağıtımı gerçekleştirilmediği üzere hiç kimseden de bir fiyat tahsilatı da yapılmamıştır.
  • Gelen gübrenin nei çerdiğini bilmek ismine hemen laboratuvara göndererek, eser tahlilini istedik.
  • TAHAP, çay üreticisi işçilere yemin ettiği üzere önümüzdeki hafta deklare ettiğı fiyat ile bir arada gübre dağıtımını gerçekleştirecektir.