Savcı Sayan’dan tartışma yaratan imgeler

mudhaber

Aktif Üye
Ağrı Belediye Lideri AKP’li Savcı Sayan’ın, ‘donuyorum’ diyen bir vatandaşa götürdüğü kömür yardımı imgeleri toplumsal medyada gündem oldu.

Ağrı Belediye Lideri Savcı Sayan’ın ‘donuyoruz’ diye ileti atan bir vatandaşa yaptığı kömür yardımı ve o anları imgeye alarak paylaşması toplumsal medyada gündem oldu. Sayan’ın kömür yardımı yapılan konutun önünde icraatlarını anlatması reaksiyon çekti.

“‘BAŞKANIM KÖMÜRÜM BİTMİŞ’ DİYE İLETİ GELDİ”

Sayan, gece yarısı kendisinden kömür yardımı isteyen bir vatandaş ile içinde yaşananları toplumsal medya hesaplarından şöyle paylaştı: “Saat 23:50’de telefonuma bir ileti geldi.. Liderim kömürüm bitmiş. Utandım kimseye söyleyemedim.. Artık soğuktan dayanamıyorum bana yardım eder misiniz… Ben ve mesai arkadaşlarım gece, soğuk demeden gidip gereğini yaptık.. Biz halkımızın hizmetkarıyız..”

“SİZ SORUMLU DEĞİL MİSİNİZ?”

Ağrı Belediye Lideri Savcı Sayan’ın gece yarısı donmak üzere olduğu belirten vatandaşın meskenine kömür taşıdığı anları görüntü çekerek toplumsal medyada paylaşması yeni bir tartışma başlattı.

Sayan’ın paylaşımı altına yorum yapan binlerce kişi; “AKP 20 yıldır Türkiye’nin iktisadına istikamet veriyor. Lider senden yardım isteyen o vatandaşın ortasında bulunduğu durumdan en hayli da AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte sen sorumlu değil misin?” diye sordu.

“20 YIL daha sonra GELİNEN NOKTA”

Bir öbür yorumcu ise manzaralar altına; “20 yıl daha sonra gelinen nokta. Vatandaş bir torba kömüre muhtaç. Belediye Lideri asıl bakılırsavlerini yapması gerekirken, kömür dağıtarak “şov” yapıyor” diye yazdı.

Ağrı Belediye Lideri Sayan’ın paylaşımına gelen yorumlardan birsi ise şu oldu: “Bu insanları bu hale getiren hükümeti kim yönetiyor? Utandığını bildirdiği biçimde, sadece kibrin ve gösterişin için bu insanları ifşa etmen niye? Verdiğin yakıt ve malzemeyi kendi cebinden vermiş üzere sattığın bu caka kime? O insanın utandığı kadar utanma duygun var mı?”

DEVLET MUHAFAZASINDAKİ ÇOCUKLARI İFŞA ETMİŞ, ŞİKAYET EDİLMİŞTİ

Ağrı Belediye Lideri Savcı Sayan’ın, yılbaşı gecesi Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı Ağrı Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Konutları Sitesi’ne (Sevgi Evleri) ve Ağrı Çocuk Esirgeme Kurumu’na gerçekleştirdiği ziyaretler daha sonrası devlet muhafazası altındaki çocukların görüntü imgelerini resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşması büyük reaksiyon çekmişti.

Devlet muhafazasındaki çocukları ifşa eden Savcı Sayan’ı, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Kamu Denetçiliği Kurumu’na şikayet etmişti. Ağrı Belediyesi’nin “Paylaşımları kaldırdık” karşılığı üzerine “Dostane Çözüm” sonucu alınmıştı.