Skandal imajların yaşandığı fırının sahibi konuştu

mudhaber

Aktif Üye
Edirne’de bir çalışanın yere dökülen unları kürekle yine toplayıp lavaş yaptığı fırına 21 bin 296 TL para cezası uygulandı. Fırının sahibi, açıklamalarda bulundu.

Edirne’nin Sabuni Mahallesi’nde bir lavaş fırınında yaşanan skandal imgelerin toplumsal medyada paylaşılmasının akabinde, Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü ve zabıta grupları fırında kontrol gerçekleştirdi. Paklık kurallarının eksikliği sebebi öne sürülerek fırına toplamda 21 bin 296 TL para cezası uygulandı. Manzaralarda yere dökülen unların toplanıp lavaş hamuru yapıldığı ve personellerin hijyen kurallarına uymadığı görüldü.

Fırında yaşanan olayın şantaj ve komplo üzerine olduğunu sav eden fırının sahibi Onur Mersin şu biçimde konuştu:

* Yaşanan olay büsbütün şantaj, komplo üzerine oldu. Bu görüntü işçime para verilerek aldatılarak kandırılarak yapılan bir görüntü. Elimde dokümanlar var. Mülk sahibim personellere ‘unu yerde çek Onur’a gösterelim latife yapalım. Sana harçlık para da vereceğiz’ dedi. Çalışanlarda aramızın uygun olduğunu bilerek latife diye bu biçimde yaptılar. Bu adamda niyeti berbata kullandı.

* Bu görüntüyü görünce çalışanları işten çıkardım. Görüntüden daha sonra mülk sahibi bana daima şantaj uygulamaya başladı. Elden çokdan para istedi, kiranın 3-4 katından fazlasını almaya başladı. Her gün ekmeğini buradan alıyor, yemek istiyor. Bu görüntüyü daima şantaj olarak kullanmaya başladı. Geçen ay cürüm duyurusunda bulundum. Akabinde görüntü yayınlandı ve ceza kesildi. (İHA)