Soylu: Cumhurbaşkanımızı model olarak alıyorlar

mudhaber

Aktif Üye
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Dünyadaki haksızlıkları giderebilmek üzere adım atabilecek, dünyaya sesini duyurabilecek yegane ülkelerdeniz. Işığı açık tutarsak etrafımızdakiler hayırda toplanacaktır” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iftar programında şehit aileleri ve yetim çocuklarla bir ortaya geldi. İftar programına Bakan Soylu’nun yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Bayrampaşa Belediye Lideri Atila Aydıner, şehit aileleri ve yetim çocuklar katıldı.

İftar öncesi çocuklarla bir ortaya gelen Soylu, onların isteğini kırmayarak ‘kutu kutu pense’ oyununu oynadı. O anlar renkli imajlar oluşturdu.

“BİZ KOMŞUMUZA SIRTIMIZI DÖNECEK BİR ÜLKE DEĞİLİZ”

İftar yemeğinin akabinde programda konuşan Bakan Soylu, Deniz Feneri üzere kuruluşlar yardımıyla dünyanın biroldukça yerine yardım gdolayıldüğünü ileri sürdü. Bakan Soylu, şu sözleri kullandı;

*her insanın gözü bu coğrafyada. Musibetler, oyunlar, tuzaklar bu coğrafyayı kendinin etmek isteyenlerin en değerli hünerleri. Dünyanın hangi noktasına gidersek gidelim Deniz Feneri ve Deniz Feneri’ne benzeyen yardım kuruluşları bizim yardım köprümüz oluyorlar, bizi zırhlıyorlar.

*İdlib’de 3,9 milyon insan var. Siz nereden geldiniz diyorum, Halep’ten, Humus’tan diyorlar. Halep ve Humus’ta yaşayabilmek mümkün değil. Biz komşumuza sırtımızı dönecek bir millet değiliz.

*Yüzseneler boyunca birebir sancağın altına yaşadığımız, kardeş olduğumuz insanları bırakacak mıyız? Afganistan’a güzellik trenleri yolluyoruz. Rejim değişti diye sırtımızı mı döneceğiz? Kışın daima birlikte şunu kaygı ettik, sanki Afganistan’da çocuklar kışı nasıl geçirecek diye.

*İdlib’e kömür yolladık. Afganistan’a yeterlilik trenleri giderken, Lübnan’a da yeterlilik gemileri gitti. Dünyayı yaşanmaz hale getirmeye çalışanlara inat, bir öğüdün peşinden gidiyoruz.

*Biz batı üzere jenerasyonunu unutan, yalnızca unsura tapan, ülkelere giderken buraları nasıl sömürürüz diye düşünen bir anlayışa sahip değiliz.

“SURİYE’DE SAVAŞI BİZ Mİ ÇIKARDIK?”

Türkiye’ye medeniyet dersi vermeye çalışanların yaptıkları insanlık dışı hareketlerinin farkında olduklarını söyleyen Bakan Soylu, şu sözleri kullandı;

*3 yıl evvel Sudan’a gittim, genç bir kız gördüm. Ne işin var burada dedim. ‘Öğretmenim, buradaki yetimlere bakmaya geldim’ dedi. Bu yetimleri biz mi yetim bıraktık? Sudanlı yetimleri biz mi yetim bıraktık?

*Arakan Müslümanlarının yetimlerini mi biz mi yetim bıraktık? Suriye’de savaşı biz mi çıkardık? 2000’li yılların başında Afganistan’ı biz mi işgal ettik? Yemen’deki çatışmaları biz mi körüklüyoruz?

*Her savaştan daha sonra batının elde ettiği silah ve para. Sizin silahınızın da paranızın da canı çıksın. Siz evvel aklınızı değiştirin. Çocukları yalnızca renklerinden değil diye Yunanistan hududunda dondurarak mevte terk ettiler.

*Bize medeniyet vaazı yapanlar, bize zirveden bakanlar insanları ciltleriyle, gözleriyle ayırdılar. Devlet bugün yetimlerine borcunu ödemektedir. İnsanlığın emaneti Anadolu coğrafyasındadır. Bu emaneti düzgün taşımalıyız.

“DÜNYAYA SESİNİ DUYURABİLECEK YEGANE ÜLKELERDENİZ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; Irak, Afganistan, Suriye üzere ülkeler üzerinde oynanan oyunların farkında olduklarını ve yapılan haksızlıklara karşı seslerini duyurabilecek tek ülkenin Türkiye olduğunu söylemiş oldu. Soylu, kelamlarını şöyleki sürdürdü;

*3 farklı ülke var, aşağıdakiler, ortadakiler ve üsttekiler. Aşağıdakiler bugün bir şeyin farkındalar. Kendilerinin nasıl sömürüldüklerinin, nasıl kendilerine sırt dönüldüğünün farkındalar.

*Biz bunu Afrika Doruğu’nda de Interpol seçimlerinde de, Antalya’daki Diplomasi Forumu’nda da gördük. Bizi model olarak alıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızı model olarak alıyorlar. Dünyadaki bu haksızlıkları giderebilmek üzere adım atabilecek, dünyaya sesini duyurabilecek yegane ülkelerdeniz.

*Işığı açık tutarsak etrafımızdakiler hayırda toplanacaktır. Şayet biz bir şeye müdahale etmezsek, ayakta sağlam durmazsak Suriye 100 yıl daha bu biçimde sarfiyat. Zira gitmelerini istiyorlar. Irak’ta bu karmaşıklıklar 100 yıl daha devam eder, zira o denli istiyorlar. İran’a ambargo 100 yıl daha devam eder, zira o denli istiyorlar.

*Yemen’den Orta Asya’ya, Kafkafya’ya Afganistan Pakistan sınırına kadar birebirini devam ettirirler. Buna itiraz edecek bir tek ülke var, bir tek önder var. Dünya 5’ten büyüktür kelamı, yalnızca siyasi olarak ortaya çıkan bir kelam değil, hakikatin yüzüne çarptırılmasıdır. İHA