Tülin Şahin, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları (İTÜ GVO) öğrencilerinin hazırladığı Best Buddies Eşleştirme Töreni’nin onur konuğu oldu.

amerikali

Yeni Üye
LİSE ÖĞRENCİLERİNİN GÖNÜLLÜSÜ OLDUKLARI ARKADAŞLIK GELİŞTİRME PROGRAMI BEST BUDDIES EŞLEŞTİRME MERASİMİNİN ONUR KONUĞU UNICEF ELÇİSİ VE SEVİLEN HARİKA MODEL TÜLİN ŞAHİN OLDU!

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları (İTÜ GVO) Özel Ekrem Elginkan Lisesi öğrencilerinin gönüllüsü olduğu milletlerarası bir gönüllülük programı Best Buddies Turkey kapsamında Birlikcan Özel Eğitim, Rehabilitasyon Okulu ve Selahaddin Korkmaz Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrencileriyle gerçekleştirilen “Best Buddies Eşleştirme Töreni”ne onur konuğu olarak katılan üstün model, UNICEF Elçisi Tülin Şahin, “Gençlerin birbirinden öğrenmelerini sağlayan ve kalbime epeyce yakın bir proje, burada bulunmaktan dolayı epey memnunum. Merasimi izlerken hayli duygulandım. Beni de dahil ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Toplumsal sorumluluk projelerinde yer almak beni dönüştürüyor, geliştiriyor.” dedi.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları (İTÜ GVO) Özel Ekrem Elginkan Lisesi öğrencileri, dünyanın en büyük istekli ağlarından biri olan ve 53 ülkede uygulanan Best Buddies arkadaşlık geliştirme programı Best Buddies Turkey projesi kapsamında Birlikcan Özel Eğitim, Rehabilitasyon Okulu ve Selahaddin Korkmaz Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrencileriyle “Best Buddies Eşleştirme Töreni”nde bir ortaya geldi. Milletlerarası bir gönüllülük hareketi olan Best Buddies’in onur konuğu UNICEF Elçisi ve biroldukca Sivil Toplum Kuruluşunun gönüllüsü harika model Tülin Şahin oldu.

Zihinsel ve gelişimsel pürüzü bulunan bireylerle gönüllüler içinde arkadaşlık programı uygulamaları yapan Best Buddies Turkey programı kapsamında gerçekleştirilen eşleşme merasimine İTÜ GVO İdare Heyeti Murahhas Üyesi Prof. Dr. Lerzan Özkale, Okul Müdürleri, yöneticiler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

“Best Buddies arkadaşlık programı engelli bireylerin toplumda arkadaş edinmeleri ve gençlerin birbirinden öğrenmeleri için fazlaca kıymetli””
Eşleştirme Merasimine onur konuğu olarak katılan üstün model, UNICEF Elçisi ve biroldukca Sivil Toplum Kuruluşunun gönüllüsü Tülin Şahin yaptığı konuşmada şunları söylemiş oldu: “Best Buddies projesine takviye vermek insanlık ismine yapmış olduğunuz kıymet biçilemez bir davranış biçimi ve irtibat bana nazaran. Beni de dahil ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Gençlerin birbirinden öğrendikleri ve kalbime fazlaca yakın bir proje, burada bulunmaktan dolayı hayli memnunum. Merasimi izlerken epeyce duygulandım. Dünyada ve ülkemizde haklar konusunda çalışmalar yapıldığını görmek umut verici. Toplumda farkındalık yaratmak ismine bu biçimde bir projeyi görünür kılmak ve desteklemek epeyce değerli. Çok fazla toplumsal sorumluluk projesinde yer alıyorum ve her proje daha sonrası oradaki hisler da benimle bir arada meskenime geliyor. Bu çeşit projeler ortasında yer almak beni dönüştürüyor, geliştiriyor. Bugün de benim için bu biçimde bir gündü. Arkadaşlığın, dostluğun ehemmiyetini hepimiz biliyoruz. En yakın arkadaşımızın olmadığı bir dünya düşünemiyoruz hiç birimiz. Engelli bireylerin toplumda arkadaşlarının olmadığını bilmek üzücü olsa da Best Buddies üzere toplumsal farkındalık hareketlerine dayanak olarak bunu ortadan kaldırmak bizim elimizde. Bu sebeple yaptığınız iş fazlaca değerli. Genç arkadaşlara, bir toplumsal sorumluluk projesinde yer alacaksanız nitekim hissedecekseniz yapın teklifinde bulunuyorum her vakit. İTÜ GVO Özel Ekrem Elginkan Lisesi öğrencilerinin bugün ne kadar içten olduklarını gördüm, gurur duydum hepsiyle.”

“Öz inançlı, cesaretli, umutlu ve farkındalığı yüksek gençlerin eğitim gördüğü lisemizde öğrencilerimizi hayata hazırlamaya devam ediyoruz.”
Zihinsel ve gelişimsel manisi olan bireylerin toplumsal hayata, okullara, işyerlerine ve topluluklara başarılı bir biçimde entegre oldukları bir dünya gayesiyle kurulan Best Buddies programına dahil olmaktan dolayı hissettikleri memnunluğu tabir eden İTÜ GVO Özel Ekrem Elginkan Lisesi Müdürü Serap Sarıgül Hazar, “Huzurlu, öz inançlı, yiğit, umutlu ve farkındalığı yüksek gençler yetiştirmeyi amaçladığımız lisemizde dünyamız için değerli sıkıntılara tahlil üreten değerli projelerle işbirliği yaparak, öğrencilerimizi hayata hazırlamaya devam ediyoruz. Akademik muvaffakiyetler empati duygusu ve duygusal zeka ile desteklendiği vakit mana kazanıyor. Bu niçinle gayemiz öğrencilerin etraflarındaki gerçek dünyanın farkında olabilmesi ve toplumsal konularda tahliller üretebilecek uygun bir yüreğe ve yapan bakış açısına sahip olması. Bu yüzden okulumuzda toplumsal sorumluluk projelerine katılmayı epeyce önemsiyoruz ve pahalı buluyoruz” dedi.

“Best buddy olarak eşleşen istekli ve ihtiyaçlı öğrenciler yıl boyunca bir ortaya gelerek bir arada dostluk kıssaları yazacak.”
Evrensel bir gönüllülük hareketi yaratmak ve teğe bir arkadaşlık kurmak için İTÜ GVO Özel Ekrem Elginkan Lisesinin bu yıl birinci defa dahil olduğu program kapsamında istekli lise öğrencileri Birlikcan Özel Eğitim-Rehabilitasyon Merkezi ve Selahattin Korkmaz Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrencileri ile eşleşerek best buddy oldular. Proje kapsamında best buddy olarak eşleşen gönüllüler ve özel öğrenciler yıl boyunca bir ortaya gelerek sevdikleri aktiviteleri yapacak, birlikte öğrenme ortamını paylaşarak, kalıcı ve unutulmaz dostluk kıssaları yazacak.

Dünyanın en büyük istekli ağlarından biri olan Best Buddies programı Best Buddies Turkey projesi kapsamında arkadaşları ile eşleşen ve best buddy olan öğrenciler merasim sonunda okul bahçesinde gerçekleştirilen partide gönüllerince eğlendi, rengarenk balonları gökyüzüne uçurdu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı