Türk Eğitim Sen’den, 1.5 ayda üç Ulusal Eğitim Müdürü değişmesine reaksiyon

mudhaber

Aktif Üye
Eskişehir Alpu ilçesinde okul müdürünün 10 kız öğrencisine cinsel tacizden tutuklanmasının akabinde misyondan alınan Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Hakan Cirit’ten daha sonra Eskişehir’de 2 Ulusal Eğitim Müdürü daha değişti. 3 sefer Ulusal Eğitim Müdürü’nün değişmesine reaksiyon gösteren Türk Eğitim Sen Eskişehir Şube Lideri Kamuran Arıkan, “23 Nisan’da Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü’nün koltuğuna çocuklar, değil heveslilerin otursun” dedi.

Eskişehir’de yaklaşık 1.5 aylık bir müddetde 3 Ulusal Eğitim Müdürü’nün değiştirilmesi reaksiyonla karşılanırken, Türk Eğitim Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Lideri Kamuran Arıkan, Eskişehir’in eğitim muvaffakiyetinde istikrarlı olarak gerilediğini söylemiş oldu.

1.5 AYDA 3 VİLAYET ULUSAL EĞİTİM MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

Eskişehir’e 2018 yılı Aralık ayında Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü olarak atanan Hakan Cırıt, Eskişehir Alpu ilçesindeki Alpu Ortaokulu ve Alpu Ertuğrulgazi İmam Hatip Okulu müdürlüğü misyonunu yürüten Mustafa K.’nın 10 kız öğrenciye cinsel tacizden tutuklanmasının akabinde 17 Şubat tarihinde nazaranvinden alınarak yerine İstanbul Beşiktaş̧ Ulusal Eğitim İlçe Müdürü Nesrin Kakırman getirilmişti.

Kakırman da 8 Nisan tarihinde nazaranvden alınarak, yerine Muğla eski MEM’ü olan ve daha evvel hakkında açılan bakanlık soruşturmasıyla gündeme gelen Pervin Töre atandı.

“EĞİTİM KENTİ ESKİŞEHİR’İN BAŞARISI DÜŞÜRÜLÜYOR”

Türk Eğitim Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Lideri Kamuran Arıkan, Eskişehir’de gerisi geriye ulusal eğitim müdürünün değiştirilmesine reaksiyon gösterdi. Son günlerde ve senelerda Eskişehir Ulusal Eğitimi Müdürlüğü’nün eğitim hariç her türlü olayla anılır olduğunu tabir eden Arıkan,

“Bir dizi izler üzere izledik, bir bakanlık müfettişi geldi öbürü gitti. En son 47 gün evvel vazifeye başlayan vilayet ulusal eğitim müdürü bakılırsavden alındı ki ulusal eğitim müdürü annesinin vefatından dolayı aslına bakarsanız bu 47 günün 10 gününü müsaadeli geçirmiştir.

Geri kalan 37 günlük müddette vilayet ulusal eğitim müdürü ne yaptı ki vazifeden alındı yahut ne yapmadı ki nazaranvden alındı. Son 10-15 yıldır maalesef eğitim kenti olan Eskişehir’in başarısı istikrarlı bir biçimde düşürülmektedir. Bundan kimsede kendine bir hisse çıkarmamaktadır” dedi.

“ÖĞRETMENLER ODASINDA GENEL BİR HUZURSUZLUK HAKİM”

Eskişehir ulusal eğitim idare topluluğunun değişik entrikaların ve dedikoduların beşiği olduğunu, yalnızca atamaların konuşulduğu makamlar haline geldiğini tabir eden Arıkan, kimsenin eğitimin uygunlaştırılması, çalışan memnuniyetinin artırılması istikametinde adım atmadığını söylemiş oldu.

Türk Eğitim Sen olarak Ulusal Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumları her yıl en az iki kere ziyaret ettiklerini belirterek şöyleki konuştu:

“Öğretmen arkadaşlar geçim zahmetini bir kenara koymuş. İlçesinden, vilayet merkezine birçok okulda öğretmen arkadaşların sözü ‘Ayaklarımız geri geri gidiyor’ demesi ve emekliliği gelenler EYT’yi bekliyor olması, kimilerinin da 3600 ü beklemesi…

Bizleri derinden üzmektedir. Yani Vilayetimizdeki öğretmenler odasında genel bir huzursuzluk hakimdir. Bu huzursuzluğun kaybedeni çocuklarımız ve tüm Eskişehir olmaktadır. Eskişehir eğitim muvaffakiyetinde istikrarlı olarak gerilerken.

İşin en makûs yanı ise birden fazla yöneticilerin bunu keder edinmemeleridir. Kimsenin de hesap sormamasıdır. Birden fazla yönetici koltuğunu korumak için değişik yerlere sevimlilik yapmakta ve koltuğuna oturmaya devam etmektedir.”

“23 NİSAN’DA ÇOCUKLAR DEĞİL HEVESLİLER OTURSUN KOLTUĞA”

Gerek vilayet ulusal eğitim müdürlüğü gerekse okul müdürlüğü koltuğunda oturmak isteyenler için akıl dışı bir teklifte bulunan Arıkan şunları söylemiş oldu:

* Eskişehir’de bulunan ve eğitimi devlete bağlı olarak değil kendilerine bağlı olarak yönetmek isteyen değişik STK, vakıf, dernek, kişi ve sendikalara teklifimiz şudur; Lütfen herkes kendi vilayet ve ilçe ulusal eğitim müdür adaylarını belirlemeleri, bunlar kaç tane ise dönüşümlü olarak vilayet ve ilçe ulusal eğitim müdürü olarak atamalarıdır. En azından herkes hangi tarihler içinde ulusal eğitim müdürünün kim olacağını bilir bu biçimdece müdür olmak için kulis yapanların ve entrikaların önüne geçilmiş olur.

* Hatta 23 Nisan da kim koltuğa oturacak ise onu dahi belirleyin. En azından müdür koltuğuna oturmak isteyenlerin hevesleri alınmış olur.

* Hatta okul müdürü olmak isteyenlere de bu uygulanabilir. bu biçimdece şahsi istekler yerine getirilmiş olur. Hatta bu şahısların birbirleri aleyhine yapacakları kulislerin de önüne geçilir. Tamam sen şu tarihler içinde müdür olacaksın denebilir.

* Bizim Eskişehir’in başarıda birinci sıralarda olması en büyük isteğimizdir. Eğitim yöneticilerimizin de bu hususa odaklanmaları en büyük temennimizdir.