Tuvalete bilinmeyen kamera koymakla suçlanan işveren hakkında cürüm duyurusu

mudhaber

Aktif Üye
İstanbul Eyüp’te bir iş güvenliği firmasının eski çalışanları, tuvalete kamera yerleştirerek işçisi görüntülediği iddia edilen Onur A. hakkında eski çalışanları cürüm duyurusunda bulundu.

Eyüp’te bir iş güvenliği firmasında, iş güvenliği uzmanı olarak çalışan Denizcan Kaygusuz ve asistan olarak çalışan Reyhan Yıldırım, işyeri içerisinde ortak kullanılan tuvalete, zımnî kamera koyarak çalışanların manzaralarını kayıt altına aldığını sav ettikleri, firma ortağı Onur A. hakkında cürüm duyurusunda bulundu.

Savcılıkta söz veren Denizcan Kaygusuz, eski işvereni hakkında şu argümanlarda bulundu:

– Bu kişi ofisin farklı yerlerine bilinmeyen kameralar yerleştirmiş. Durumu işyerinde çalışırken fark etmiştim lakin somut kanıtım olmadığından müracaat yapamadım. Daha doğrusu işyerinde çalışırken imajların olduğu hafıza kartını almıştım. Fakat imajları geri yükleyebildiğim vakit gelip müracaatta bulundum. Bilinmeyen kamera kuran bu şahıstan şikâyetçiyim. Manzaralarda şahsen şüphelinin bu düzenekleri yerleştirdiği görülmektedir.

“GİZLİ ÇEKİM YAPILDIĞINA DAİR KUŞKULARIM VARDI”

– Ofis içerisinde yazıcı ile ilgili teçhizatı ararken, ofisin arşiv kısmında, küçük bir kutunun içerisinde bâtın bir kameralar olduğuna şahit oldum. İçerisinde zımnî çekim yapıldığına dair kuşkularım vardı. Bununla alakalı arayış içerisine girdim.

Onur A.

– Firmanın ortaklarından olan Onur A. bu işyerinde tuvalet kısmında bayanların, ofis çalışanlarının, bilinmeyen kamera düzenekleriyle manzaralarını aldığını tespit ettim. Bu düzenekler içerisinde bulunan hafıza kartına ulaştım.

“KENDİM BAKMADIM, BAYAN ARKADAŞLARA VERDİM”

– Ulaştıktan daha sonra orada çalışan bayan arkadaşlarımıza ilettim bu hafıza kartını. Zira bir erkek olarak buna bakmamın etik olmadığını düşündüğüm için bayan arkadaşlara verdim. Tespitini yaptıktan daha sonra şahsında şahsen delilli bir biçimde kameraları yerleştirirken ki manzaralarını savcılığa sunduk. Yaklaşık dört ay oldu. Şu anda inceleme basamağında. Dört ay olduğu için süreçle ilgili bir ilerleme kaydedemedik. Şu anda şirket açık kişi hür bir biçimde dışarıda geziyor.

“KREM KUTULARINI, TIRAŞ MAKİNESİNİ DELMİŞ”

İşyerinden kısa müddetliğine asistan olarak çalıştığını söyleyen Reyhan Yıldırım ise şu tezlerde bulundu:

– birlikte çalıştığımız ofiste tuvalet ortaktı, bay-bayan tek bir tuvaletimiz vardı. Oraya yerleştirmiş ve kendi özel krem kutularını delerek, çorapları delerek ya da tıraş makinesini delerek bunların içine yerleştirerek koymuş.

Denizcan Kaygusuz ile Reyhan Yıldırım, bu işin peşini bırakmayacaklarını söylemiş oldu.

– Yerleştirirken net bir biçimde kamerayı denetim ediyor, açısını denetim ediyor. Denetim ederken ki yüzü net bir biçimde muhakkak oluyor. Yeni ortakları var, yeni ortaklarıyla devam ediyor işine hiç bir şey olmamış üzere. Bizi arıyor, şikayetten vazgeçmemizi istiyor.