Uğur Dündar’dan Beyaz Saray anısı: Takdiri size bırakıyorum

mudhaber

Aktif Üye
SÖZCÜ muharriri Uğur Dündar’ın sunduğu Demokrasi Arenası’nda bu haftanın gündemi pazarlarda satılan yarım lahanalar, yoksulluk kuyrukları ve seçim yasasıydı. Beyaz Saray’da devrin ABD Lideri George Bush ile söyleşisini anlatan Uğur Dündar, “Ay sonunda sarayda yediklerinin parasını ödüyorlar. Dünyanın üstün gücünde uygulama bu biçimdeyken biz gelişmekte olan bir ülkeyiz. Takdiri size bırakıyorum” diye konuştu.

SÖZCÜ müellifi Uğur Dündar’ın sunduğu Demokrasi Arenası’nın bu haftaki konukları CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, ÂLÂ Parti Genel Lider Başdanışmanı Aytun Çıray ve hukukçu Murat Ergün oldu.

“İSTANBUL SEÇİMLERİNDE ERDOĞAN’I KANDIRDILAR”

Seçim yasasının meclisten geçmesiyle ilgili görüşlerini belirten Sertel, “Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi seçim sistemini getirirlerse getirsinler, istediklerini yapsınlar, halkın fazlaca üzücü bir karşılığını alacaklardır. Halka bu iktidardan artık gına gelmiştir. Nefret etmiştir. Bu iktidarın sonu bu seçimdir. Bunu fazlaca inanarak söylüyorum. Sayın cumhurbaşkanının memleketi Rize’yi de gezdim. Birebir yansıları orada gördüm. Doruk noktaya çıkmış Bayburt, Erzurum’da inanılmaz bir reaksiyon gördüm. Vatandaş açlık ve sefalet içerisinde. Yoksulluk içerisinde” diye konuştu.

“İstanbul seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı kandırdılar” diyen Sertel, “’Eğer iptal edersek seçimi alırız’ dediler. ‘Biz bunu kazanırız’ diye Recep Tayyip Erdoğan’ı yanıltanlar, 806 bin farkı, hezimeti yaşattılar. Artık tıpkı biçimde ‘Kazanıyoruz’ diyorlar. Seçim sath-ı mailinde kaybedecekler” tabirlerini kullandı.

ÇIRAY’DAN TANSU ÇİLLER AÇIKLAMASI: YAPILAN ÇALIŞMALARI GAYRİ ÖNEMLİ BULUYORUM

YETERLİ Parti Genel Lider Başdanışmanı Aytun Çıray ise “Sayın Çiller ile ilgili mevzuyu bir magazin konusu olarak gördüğüm için değerlendirmeye tabi görmüyorum. Onun ismini ortaya atarak yapılan çalışmaları gayri önemli buluyorum. Siyaseten değersiz görüyorum. Bir sonuç olacağını düşünmüyorum” biçiminde konuştu.

Seçim yasasını pahalandıran Çıray, “Ben bu kanunun Çankaya köşkünde danışmanlar tarafınca yazıldığını biliyorum. AKP milletvekilleri yalnızca imza atıyorlar” dedi.

UĞUR DÜNDAR’DAN BEYAZ SARAY VE GEORGE BUSH ANISI

Uğur Dündar ise Amerika Birleşik Devletleri’nin 43. Lideri George Bush ile bir anısını anlattı. Beyaz Saray’da 1. Körfez Savaşı periyodunda George Bush ile söyleşi yaptığını belirten Dündar, “Biz söyleşi yaparken Beyaz Saray’ın bahçesinin parmaklıklarının tabanında Bush’un aleyhine toplanmışlar, bağırıyorlardı. sıradan kalabalık vardı. Bush’u protesto ediyorlardı. O da camdan, ben odaya girdiğimde gülerek onları seyrediyordu” dedi.

Beyaz Saray’daki bir uygulamayı da anlatan Dündar, “Başkan, eşi ve çocukları istedikleri her şeyi yiyebiliyorlar. Ancak ay sonunda baş garson geliyor, size bir fatura getiriyor. ‘Bunlar yediklerinizin parası’ diyor. Ay sonunda kuaför parası da geliyor. Bir dostlarını makam uçağıyla uçurduklarında çabucak hesabı yapılıyor. First-Class yolcu bileti ne kadarsa liderden tahsil ediyor. Liderlerin birçok, başkanlık periyotları bittiğinde aile bütçeleri iflas edecek noktaya geliyor. Dünyanın muhteşem gücünde uygulamaya bu biçimdeyken biz gelişmekte olan bir ülkeyiz. Takdiri size bırakıyorum” diye konuştu.