Vatandaş tuşlu telefona geçiyor

mudhaber

Aktif Üye
CHP’li vekiller, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane ve Erzincan’da halkın kaygısını dinledi. Bölgedeki tek gündem hayat pahalılığı ve enflasyon oldu.

Ortalarında
Veli Ağbaba, Abdurrahman Tutdere, Ali Şeker, Neslihan Hancıoğlu ve Atila Serteli’in de bulunduğu CHP’li vekiller, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane ve Erzincan’da halkın kaygısını dinledi. Bölgedeki tek gündem hayat pahalılığı ve enflasyon oldu. CHP’nin hazırladığı raporda, elektrik artırımları niçiniyle esnaf ve vatandaşların “Çağ dışı” tasarruf yollarına başvurmak zorunda kaldığı vurgulandı. “Aydınlanma ve elektrik gereçleri satan esnaf, dükkanında karanlıkta oturuyor. Cep telefonu fiyatları ve internet paketi fiyatları uçtu, vatandaş artık tuşlu telefona geçiyor” denildi. CHP Esnaf Masası heyetince hazırlanan raporda şu belirlemeler dikkat çekti:

YOKSULLUK HAD SAFHADA: Bölgede tek gündemin ekonomik buhran, fakirleşme, hayat pahalılığı ve enflasyon. Yoksulluğun had safhaya ulaştığı gözlemlendi. İşsizlik ve kentlere yatırım yapılmaması genç nüfusu bitirme noktasına getirmiştir.

TARIM DA BİTTİ: Çiftçi, yem fiyatının 20 dakika ortayla 50 lira zamlandığını iletmiştir. Geçen yıl 130 lira olan bir torba yem, bu yıl 250 lirayı aşmıştır. Bölgede tarım ve hayvancılığın bitme noktasına gelmesi esasen yüksek olan işsizlik ve buna bağlı göçü arttırmış durumdadır.

AKP’LİLER KAYIP: Dört vilayetteki AKP milletvekillerinin esnaf ziyaretlerine gitmediği, duyulan memnuniyetsizlik lisana getirilmiştir. Cumhur İttifakı’nın yüksek oy aldığı 4 vilayette, son 20 yılda AKP’ye oy verdiğini belirten çok sayıdaki vatandaşımızın önümüzdeki seçimde katiyetle oy vermeyeceğini açıkça söz etmiştir.

Esnaf bu biçimde keder yandı

BERBER:
Erzurum’u bitirdiler. İş yapamıyoruz. Elektrik, su,
doğalgaz, vergiye yetişemiyoruz. 4 kişi çalışıyorduk. Teke düşürdük. Sigorta primini yapılandırdım, artık ödeyemiyorum. Yedi ay kış yaşıyoruz, elektrik tarifesi de bizi etkiliyor.

KAHVECİ: Besine gelen artırımları biliyorsunuz. hiç bir şey kurtarmıyor. 40 yıllık MHP’liyim, artık CHP’ye oy vereceğim. Liderim o adamın yanında olduğu sürece ben onun yanında değilim. Kaybedeceğimiz bir şey de kalmadı.

MANAV: Elektrik faturası 2 bin liraydı, bu ay 7.500 TL geldi. Vatandaş dört tane domates alabiliyor, artık kiloyla almak yok. Kalkamıyorum altından zira çıkar yok.

BOYACI: Evvelce gereciyle ustasıyla 2 bin liraya mesken boyanabiliyordu, şu anda en az 5 bin. Boyatan sayısı hayli azaldı. Dükkan bomboş. Mesken boyatmak artık lüks oldu.

TELEFONCU: Vatandaşlar taksitle telefon alıyorlar. daha sonra gdolayıp düşük fiyata nakit olarak satıyorlar. Ziyan etme değerine satıyor lakin çaresiz. Taksitler birikiyor, ödeyemiyor. Banka haciz getiriyor.

KASAP: Dükkanım 20 metrekare. Daha evvel 1.600 lira elektrik faturası geliyordu. Bu ay 4 bin 948 lira geldi. Beşerler perişan. Yarım tavuk, bir tek but isteyen müşterilerim var.